ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκθεση στο κτίριο Τσικρίκη

εκθεση-στο-κτίριο-τσικρίκη-746537

Εκθεση με θέμα «Ο φεμινισμός στα χρόνια της μεταπολίτευσης, 1974-1990, ιδέες, συλλογικότητες, διεκδικήσεις» εγκαινιάζεται αύριο Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου στις 7μ.μ., στον εκθεσιακό χώρο του κτιρίου Τσικρίκη (Γαμβέτα 6 & Ιάσονος, Βόλος), από τη γενική γραμματέα του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, ιστορικό Νίκη Μαρωνίτη και την αντιπρύτανη του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, αν. καθηγήτρια Ιωάννα Λαλιώτου.

Η έκθεση εντάσσεται στον κύκλο εκδηλώσεων «Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας 30 χρόνια δημιουργίας». Την έκθεση θα πλαισιώσουν εκπαιδευτικά προγράμματα, ημερίδες και οργανωμένες ξεναγήσεις και μουσικές εκδηλώσεις.

Η τόσο γόνιμη για το γυναικείο ζήτημα και την ελληνική κοινωνία εποχή παρουσιάζεται μέσα από την έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία «Ο φεμινισμός στα χρόνια της μεταπολίτευσης, 1974-1990, ιδέες, συλλογικότητες, διεκδικήσεις», η οποία παρουσιάστηκε στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με μεγάλη απήχηση.

Το Ιδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μεταφέρει την έκθεση στον Βόλο, στον εκθεσιακό χώρο του κτιρίου Τσικρίκη (Γαμβέτα 6 &Ιάσονος, Βόλος).

Φωτογραφίες, πρωτοσέλιδα εφημερίδων, έντυπα, χειρόγραφα, αφίσες και οπτικοακουστικά τεκμήρια, βιβλία και περιοδικά αναπαριστούν τα γυναικεία κινήματα της εποχής της Μεταπολίτευσης παρουσιάζοντας τις συλλογικότητες, τις ιδέες, τις διεκδικήσεις και τη δράση τους.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο ισόγειο του κτιρίου Τσικρίκη μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το ωράριο λειτουργίας καταστημάτων. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου