ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρουσίαση του βιβλίου της Μάρης Τσαμακίδου –Παπαποστόλου

παρουσίαση-του-βιβλίου-της-μάρης-τσαμ-750456

Το βιβλίο της Βολιώτισσας Μάρης Ιωάννη Τσαμακίδου – Παπαποστόλου με τίτλο «Πιστοποιητικό ζωής» παρουσιάζεται αύριο Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου στις 19.30 στον νέο επιβατηγό σταθμό λιμένα Βόλου (τέρμιναλ).

Ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση και διάδοση του πολιτιστικού αποθέματος», σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου και τη φωτογραφική ομάδα του Αργύρη Ζαφειρίδη, λειτουργούν βιωματική έκθεση φωτογραφίας στον συγκεκριμένο χώρο από τις 5 Ιουνίου 2018, που πλαισιώνεται από παράλληλες εκδηλώσεις.

Αύριο διοργανώνεται, στο ίδιο πλαίσιο, η παρουσίαση ενός αξιόλογου βιβλίου. Την εκδήλωση, που συνδιοργανώνεται με το βιβλιοπωλείο «Το Κλου», παρουσιάζει η εκπαιδευτικός Νάκου Αλεξάνδρα, ενώ για το βιβλίο θα μιλήσει η πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου Βόλου, εκπαιδευτικός Μαίρη Τσακνάκη – Γαβαλά και θα διαβάζουν αποσπάσματα η ηθοποιός Αμαλία Γκιζά και η σκηνογράφος, συντηρητής έργων τέχνης και συγγραφέας Μαρία Ζαχαριά.

Το βιβλίο, αμέσως με την έκδοσή του, έτυχε καθολικής αποδοχής από ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών και καθολική αποδοχής από το αναγνωστικό κοινό. Είναι ένα βιβλίο – ντοκουμέντο απ’ αυτά που μελετούν στα τμήματα Κοινωνιολογίας στα Πανεπιστήμια. Συγχρόνως είναι συναρπαστικό και διαβάζεται μονορούφι…

Ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας τής έγραψε: «Σου στέλνω ένα μεγάλο μπράβο για το «Πιστοποιητικό ζωής» και ένα τεράστιο ευχαριστώ γιατί μέσα από τη γραφή σου μ’ έκανες να ξαναπολαύσω τη νιότη μου και να συμφιλιωθώ με το παρελθόν μου. Τίποτα πιο σημαντικό από το παρόν αν η εξασθενημένη μνήμη δεν είναι εχθρός σου».

Η Μάρη Τσαμακίδου – Παπαποστόλου γεννήθηκε στον Βόλο. Σπούδασε Γαλλική και Ελληνική Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και υπηρέτησε ως καθηγήτρια και γυμνασιάρχης επί 31 χρόνια σε σχολεία της Καρδίτσας, όπου ζει από το 1982. Σπούδασε επίσης μουσική στο Εθνικό Ωδείο Βόλου. Μικρές συλλογές διηγημάτων και ποιημάτων, όπως τα «Λογοτεχνικά Ιντερμέδια», «Φθέγγομαι» κ.λπ. δημοσιοποιήθηκαν μόνο διαδικτυακά. Το διήγημά της «Έπρεπε ν΄ ανθίσει;» απέσπασε έπαινο σε διαγωνισμό του «BONSAISTORIES». Το «Πιστοποιητικό ζωής» είναι το πρώτο βιβλίο της που κυκλοφορεί.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, με επισκέψεις Δημοτικών Σχολείων, δράση την οποία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον προγραμματίζει ο υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Αντώνης Αντωνίου, σε συνεργασία με τον Αργύρη Ζαφειρίδη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου