ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο ζωγράφος Θανάσης Λάλας

ο-ζωγράφος-θανάσης-λάλας-754160

Στο Βόλο, στον Χώρο Τέχνης « δ.» , θα παρουσιάσει για πρώτη φορά την εικαστική του γραφή ο γνωστός δημοσιογράφος Θανάσης Λάλας στο πλαίσιο έκθεσης με τίτλο «Τα σκοτάδια του χρώματος» που θα λειτουργεί από το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου έως το Σάββατο 6 Οκτωβρίου.

Ο Θανάσης Λάλας, ο οποίος ήρθε στον Βόλο τον περασμένο Μάιο για την παρουσίαση του βιβλίου του «Εφοδος στον ουρανό», έχει γνωστοποιήσει την εικαστική του δεινότητα με εκθέσεις και έργα που αποδεικνύουν τη φαντασία και το ταλέντο του στη ζωγραφική πιστοποιώντας τις πολλαπλών προσδιορισμών καλλιτεχνικές ανησυχίες.

Όπως ο ίδιος έχει δηλώσει: «Λέω περισσότερα και αλλιώτικα πράγματα μέσα από τη ζωγραφική, πράγματα τα οποία δεν ξέρω. Στη ζωγραφική, όπως και στη γλώσσα, ανακαλύπτω. Ακόμα και τις συνεντεύξεις τις αντιμετώπιζα σαν λογοτεχνία, αλλά η ζωγραφική νομίζω ότι με πάει πιο βαθειά στα σκοτάδια μου, γι’ αυτό είναι τόσο χρωματιστός ο κόσμος αυτός».

Τα έργα του Θανάση Λάλα είναι γεμάτα χρώματα και σχήματα που αφηγούνται με το δικό τους μοναδικό τρόπο ανθρώπινες σχέσεις και συναισθήματα. Χαρακτηριστικά αναφέρει για το έργο του Θανάση Λάλα ο γνωστός ζωγράφος Αλέκος Φασιανός: «Ο Θανάσης Λάλας σχεδιάζει, γράφει με έναν πρωταρχικό τρόπο. Και το χρώμα βοηθά στην τελείωση του έργου. Εχει έναν τρόπο δικό του, αυθόρμητο… Η ζωγραφική τού Λάλα έχει έντονα χρώματα και δεν σε τρομάζει, παρόλο που πολλές φορές υπάρχει στο έργο του κάτι το άγριο. Ο Λάλας, ο ζωγράφος, γράφει και διηγείται τους ανθρώπους, το πάθος τους, τον ψυχισμό τους κάτι που όλοι έχουμε».

Ο Θανάσης Λάλας είναι ζωγράφος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε οικονομικά στην Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει «ολιστική» προσέγγιση στη ζωή και αυτό τον χαρακτηρίζει ως καλλιτέχνης καθώς δεν περιορίζεται σε μία μορφή τέχνης, αλλά δημιουργεί τέχνη με οτιδήποτε καταπιάνεται. Κατά τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, έχει αφοσιωθεί στη ζωγραφική και τη γλυπτική έχοντας παρουσιάσει τη δουλειά του σε αρκετές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έχει κάνει ατομικές εκθέσεις παρουσιάζοντας την εικαστική του οπτική. Ξεκίνησε ζωγραφίζοντας σε τετράδια καθημερινών σκέψεων και καλλιτεχνικά ημερολόγια καθώς και σε αντικείμενα καθημερινής χρήσης (χαρτιά, σεντόνια, ρούχα, τηλεοράσεις, παπούτσια, σερβίτσια, τραπέζια, πόρτες, τοίχους, καρέκλες… παντού) δημιουργώντας τον δικό του μοναδικό εικαστικό κόσμο, τον κόσμο του Θανάση Λάλα που ήταν και ο τίτλος της τελευταίας του έκθεσης στην Ελλάδα.

Έχει χρηματίσει διευθυντής και αρχισυντάκτης της μεγαλύτερης ελληνικής εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής», δημιουργώντας 33 περιοδικά. Ως δημοσιογράφος έχει ειδικευθεί και αναγνωριστεί ως εξαιρετικός συνεντευξιογράφος έχοντας κάνει πάνω από 3.500 συνεντεύξεις με διακεκριμένα πρόσωπα από όλο τον κόσμο.

Η έκθεση του Θανάση Λάλα στον Βόλο, στον Χώρο Τέχνης « δ.» θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στη 1.30 το μεσημέρι και θα διαρκέσει έως την 6η Οκτωβρίου 2018.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου