ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«ΠΑΓΑΣκήνιο» σε περιοδεία

παγασκήνιο-σε-περιοδεία-802242

Την αριστουργηματική κωμωδία των Σακελλάριου – Γιαννακόπουλου «Οι Γερμανοί ξανάρχονται», επέλεξε η θεατρική ομάδα «ΠΑΓΑΣκήνιο» για τη φετινή καλοκαιρινή περιοδεία που αρχίζει από τη Δράκεια, σε σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια του Σταμάτη Παγασαίου.

Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Ιουλίου στις 9 το βράδυ στη Δράκεια σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού. Η επιλογή της Δράκειας για την πρεμιέρα του έργου, «μόνο τυχαία δεν είναι, αφού το συγκεκριμένο χωριό έχει υποστεί τα πάνδεινα στην διάρκεια της κατοχής και αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής και μνήμης σε όλους τους εκτελεσθέντες του χωριού από τους Γερμανούς» υπογραμμίζει ο Σταμάτης Παγασαίος.

Θα ακολουθήσει περιοδεία, πάντα σε συνεργασία με τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους σε Κεραμίδι στις 21 Ιουλίου, Καλά Νερά 25 Ιουλίου, Αγιο Γεώργιο Νηλείας 1 Αυγούστου, Ανήλιο 4 Αυγούστου, Ξυνόβρυση 6 Αυγούστου, Νεοχώρι 10 Αυγούστου, Βυζίτσα 11 Αυγούστου και Πορταριά 13 Αυγούστου.

Πρόκειται για την γνωστή και αγαπημένη κωμωδία με τον αξεπέραστο Βασίλη Λογοθετίδη, που γράφτηκε το 1947 λίγο μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα και μιλάει για την ανάγκη ομόνοιας και όχι διχασμού των Ελλήνων. Ένα έργο που αν και είναι γραμμένο εδώ και εβδομήντα χρόνια, είναι τόσο «δραματικά» επίκαιρο λες και γράφτηκε σήμερα και όλα αυτά με πινελιές άφθονου γέλιου.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί Νάνσυ Τζαβέλλα, Κατερίνα Χατζηκυριακίδου, Χριστόφορος Σταμούλης, Αποστόλης Βαλατσός, Τριαντάφυλλος Κανελλάκης, Μιχάλης Φυγετάκης, Γαρύφαλλος Κωστούλιας, Στήβη Παγωνάρη, Μενέλαος Κιζαντίδης, Κατερίνα Ρεφενέ, Αθηνά Σερμιέ, Σίμος Τσεκούρας και σε έκτακτη συμμετοχή στον ρόλο του «τρελού» ο Σταμάτης Παγασαίος.

Η παράσταση ανεβαίνει με την πολύτιμη υποστήριξη της Λέσχης Εργαζομένου Κοριτσιού Βόλου. Μια παράσταση δουλεμένη με κέφι και μεράκι και με απόλυτο σεβασμό στο «διαμαντένιο κείμενο» του Σακελλάριου, που μας μεταφέρει στην Ελλάδα του ’50, πλημμυρισμένη με μνήμες και εικόνες συγκλονιστικές. Μια παράσταση με χιούμορ και ευαισθησία, με την σφραγίδα ποιότητας του Σταμάτη Παγασαίου και της ομάδας «ΠΑΓΑΣκήνιο».

Χορηγός επικοινωνίας είναι ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου