ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Βάτραχοι» του Αριστοφάνη σήμερα στον Βόλο

βάτραχοι-του-αριστοφάνη-σήμερα-στο-806640

Οι «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη παρουσιάζονται και σήμερα Δευτέρα 2 Ιουλίου στις 21.15 στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Bόλου.

Με πρωταγωνιστές του Λάκη Λαζόπουλο, Σοφία Φιλιππίδου, Δημήτρη Πιατά και τον Αντώνη Καφετζόπουλο, σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου, παρουσιάζονται οι «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη στην πόλη του Βόλου. Μαζί τους 12μελής Χορός και μουσικοί επί σκηνής. Η παράσταση αποτελεί συμπαραγωγή των θεατρικών επιχειρήσεων Μαροσούλη και του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου και είναι ενταγμένη στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2018, με παραστάσεις που θα δοθούν στη συνέχεια στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και στο Ηρώδειο.

Στους «Βατράχους», κωμωδία που διδάχτηκε στα Λήναια το 405 π.Χ., ο Διόνυσος, απογοητευμένος από την πενία των δραμάτων που παρουσιάζονται στην Αθήνα, καθώς οι μεγάλοι τραγικοί έχουν πεθάνει, κατεβαίνει στον Κάτω Κόσμο προκειμένου να φέρει πίσω ένα μεγάλο ποιητή, ικανό να σώσει την Πόλη από την παρακμή. Για τον σκοπό αυτό, διοργανώνει έναν ποιητικό αγώνα ανάμεσα στον Αισχύλο και τον Ευριπίδη, ορίζοντας διαιτητή τον ίδιο τον Πλούτωνα, ώστε ο καλύτερος εκ των δύο να επιστρέψει. Και καλύτερος για τον Αριστοφάνη, που σατιρίζει ανελέητα τα νεωτερικά ήθη, άρα και τον τότε εκπρόσωπό τους Ευριπίδη, αναδεικνύεται ο Αισχύλος. Ο Αισχύλος θα είναι ο νικητής.

Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου, μετάφραση Γιώργου Μπλάνα, με βοηθό σκηνοθέτη τη Γιώτα Σερεμέτη. Τα σκηνικά – κοστούμια επιμελήθηκαν οι Τέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου, την κίνηση η Σοφία Πάσχου, τη μουσική ο Νίκος Γαλενιανός. Τον σχεδιασμό φωτισμών ανέλαβε ο Νίκος Βλασόπουλος, τις φωτογραφίες ο Πάνος Γιαννακόπουλος και βοηθός σκηνοθέτη είναι η Σίλια Κόη.

Πρωταγωνιστούν οι Λάκης Λαζόπουλος, Σοφία Φιλιππίδου, Δημήτρης Πιατάς και ο Αντώνης Καφετζόπουλος. Μαζί τους οι Αννα Καλαϊτζίδου, Γιάννης Στεφόπουλος, Γιώργος Συμεωνίδης, Εριφύλη Στεφανίδου, Τάσος Δημητρόπουλος, Γιάννης Γιαννούλης, Δημήτρης Δρόσος, Ειρήνη Μπούνταλη, Φοίβος Συμεωνίδης, Χρήστος Κοντογεώργης, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος. Μουσικοί – perfomers είναι οι Σταμάτης Πασόπουλος και Christoph Blum. Στο χορό συμμετέχει όλος ο θίασος.

Η τιμή εισιτηρίου είναι 13 ευρώ ειδικά για την πόλη του Βόλου. Εισιτήρια προπωλούνται στο κατάστημα Κεχαΐδης – Μουσική, Ήχος, Φως 28ης Οκτωβρίου 118Α (μεταξύ Σπυρίδη – Αγίου Νικολάου) τηλέφωνο 2421037891 και στο Viva.gr.

Χορηγός επικοινωνίας ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου