ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παραδοσιακό φεστιβάλ στη Σκιάθο

παραδοσιακό-φεστιβάλ-στη-σκιάθο-811328

Ο Σύλλογος Γυναικών Σκιάθου στοχεύοντας στη διάσωση και προβολή της λαϊκής μας παράδοσης και κληρονομιάς, διοργανώνει ακόμα ένα φεστιβάλ παραδοσιακής δημοτικής μουσικής και χορών. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες και θα ολοκληρωθούν αύριο Κυριακή 24 Ιουνίου στις 21:00, στο παλιό λιμάνι της Σκιάθου (Μνημείο Κατσώνη).

Τα Χορευτικά που συμμετέχουν στο φεστιβάλ είναι: Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας, «Χορίαμβος» Καρδίτσας, Χορευτικό Δήμου Αγιάς, Χορευτικός όμιλος Πολυγύρου «Οι 6 Βρύσες», Χορευτικό Δρυμού Ελασσόνας, Χορευτικό Τράπεζας Ελλάδος Θεσσαλονίκης και τα τμήματα του Χορευτικού Συγκροτήματος του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου που έχει έτος ίδρυσης το 1984 και επί σειρά ετών χοροδιδάσκαλός του είναι ο Κος Γιώργος Γεωργίου.

Επίσης θα εμφανιστεί η Γυναικεία Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου με υπεύθυνη διδασκαλίας την κ. Φανή Μπαρμπή.

Τα χορευτικά και τη χορωδία συνοδεύει ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων που απαρτίζουν οι: Στέφανος Γεωργίου, βιολί, Κωνσταντίνος Γεωργίου, κρουστά, Χρήστος Κιτσόπουλος, κλαρίνο, Μάριος Σαρακατσάνος, λαούτο, Φανή Μπαρμπή, τραγούδι.

Το Φεστιβάλ αποτελεί συνδιοργάνωση του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας και υποστηρίζεται από τον Δήμο Σκιάθου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου