ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η «Σονάτα του σεληνόφωτος» στον Βόλο

η-σονάτα-του-σεληνόφωτος-στον-βόλο-811622

Η θεατρική ομάδα «Ομπρέλα» κάνει το ντεμπούτο της την Κυριακή 24/6 στο 3ο Φεστιβάλ Βόλου, στο ανοικτό θεατράκι του Αναύρου στις 22.00, όπου και της δίνεται η ευκαιρία για πρώτη φορά να εκτεθεί σε κοινό παρουσιάζοντας τη «Σονάτα του σεληνόφωτος» του Μπετόβεν.

Με επικεφαλή της ομάδας τη Δήμητρα Παππά, η «Ομπρέλα» ανοίγει φέτος κάνοντας ένα πάντρεμα παντομίμας, βουβού θεάτρου, κλασσικής μουσικής, Dubstep αλλά και Waltz.

«Πατήσαμε επάνω στις νότες της Σονάτας του Σεληνόφωτος. Με ένα έργο παντομίμας και βουβού θεάτρου, αγγίζοντας ολοένα τη μουσική από όλες τις πλευρές, ερωτοτροπώντας στο πεντάγραμμο και ανταλλάζοντας τα κλειδιά του Σολ και του Φα, προέκυψε ένα έργο που αποτελείται από έξι σκηνές και πέντε χαρακτήρες διαφορετικού βεληνεκούς που δείχνουν την κρίση τους πάνω στη δραματική αυτή ιστορία, όπου δεν λείπουν και τα κωμικά στοιχεία. Μια ιστορία που για λίγο θα μας ταξιδέψει σε έναν άλλο χρόνο. Μια ιστορία αγάπης στα αθώα χρόνια των 16 έρχεται αντιμέτωπη με τα «πρέπει» και τα «δήθεν» της εποχής και παλεύοντας να βγει νικήτρια τσαλακώνεται και μαραζώνει» αναφέρουν οι δημιουργοί.

Η ηρωίδα του έργου προσπαθεί να βρει τη γαλήνη όταν καλείται να περάσει από την παιδικότητα, την ευαισθησία, τον ρομαντισμό, τον έρωτα, την προσμονή των εφηβικών χρόνων, στην πάλη εναντίον του χρήματος και του πλούτου των ενηλίκων. Να συνειδητοποιήσει και να ζυγίσει την απόφασή που δεν παίρνει μόνη αλλά με το επιβάλλον της μητέρας της προκαλώντας αντιπαραθέσεις, βία και κλάμα. Οι συντελεστές της ομάδας με σειρά εμφάνισης είναι: Τώνια Κιουπελόγλου, Δήμητρα Παππά, Μαριέττα Κλάρα, Μάκης Τασιάς, Γιάννης Β.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου