ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μαθητική έκθεση φωτογραφίας

μαθητική-έκθεση-φωτογραφίας-4744

Μαθητική έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «Φωτογραφίζοντας Μνημεία της Μαγνησίας», οργανώνουν το σωματείο «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων», η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Λέσχη Βόλου και το Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Η έκθεση απευθύνεται στους μαθητές της Δ’, της Ε’ και Στ’ Δημοτικού, καθώς και στους μαθητές όλων των τάξεων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στόχος της έκθεσης είναι αφενός μέσα από τη φωτογραφική ματιά και τη φωτογραφική τέχνη οι μαθητές να προσεγγίσουν και να γνωρίσουν την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής μας, αφετέρου να δοθεί η δυνατότητα από τους ίδιους τους μαθητές να δημιουργήσουν ένα φωτογραφικό αρχείο των τοπικών μας μνημείων σε κάθε σχολείο, το οποίο θα αποτελέσει μέσο εμπλουτισμού της γνώσης της τοπικής μας ιστορίας.

Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να φωτογραφίσουν μνημεία στον χρόνο, κτίρια με πλούσια και πολύμορφη αρχιτεκτονική κληρονομιά, αρχοντικές και απλές κατοικίες ντόπιας αρχιτεκτονικής, αυθεντικά έργα λαϊκής τέχνης, εκκλησιές, μοναστήρια, καμπαναριά, μνημεία διάφορα τα οποία αναδεικνύουν την ύπαρξη του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής μας, χώρους πολιτισμού της Μαγνησίας κλπ.

Την κριτική επιτροπή αποτελούν οι: Λέων Μουρτζούκος πρόεδρος Δ.Σ. Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου, Ποδιάς Νικόλαος εκπαιδευτικός – εικαστικός, Γεωργουλά Λίλα εκπαιδευτικός – εικαστικός.

Σύμφωνα με τη διαδικασία που έχει οριστεί, θα απονεμηθούν έξι βραβεία και έξι έπαινοι. Τα βραβεία είναι Cameres Rollei, προσφορά του σωματείου «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου». Επίσης, θα δοθούν δελτία συμμετοχής σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς που έλαβαν μέρος. Σημειώνεται, ότι κάθε σχολείο είχε τη δυνατότητα να υποβάλει από ένα έργο το λιγότερο, έως 10 έργα συνολικά το ανώτερο, αποτυπώνοντας διαφορετικά μνημεία τα οποία αναδεικνύουν την πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής μας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης και οι βραβεύσεις θα γίνουν σήμερα Πέμπτη 24 Μαΐου στις 11π.μ στο Τεχνικό Επιμελητήριο Βόλου (2ας Νοεμβρίου και Ξενοφώντος). Διάρκεια έκθεσης έως 28 Μαΐου και το ωράριο λειτουργίας είναι: 9π.μ έως 2μ.μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου