ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρουσίαση του βιβλίου «Στα Βρόχια της Οργής» στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου

παρουσίαση-του-βιβλίου-στα-βρόχια-τη-14121

Σήμερα το απόγευμα, Τετάρτη 16 Μαΐου και ώρα 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου (Φερών 17, Παλιά) η παρουσίαση του βιβλίου του Προμυριώτη φιλόλογου, συγγραφέα και μουσικοσυνθέτη Θεόδωρου Δ. Κουτσοβαγγέλη με τίτλο «ΣΤΑ ΒΡΟΧΙΑ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή την επέτειο της λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και οργανώνεται με τη συνεργασία της Δ/νσης Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και της Κοιν.Σ.Επ. «Εύλαλος Αργώ», έκδοση της οποίας αποτελεί το βιβλίο.

Πρόκειται για μια ιδιότυπη βιογραφία του Προμυριώτη ποιητή, μουσικού και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Δημήτρη Θ. Κουτσοβαγγέλη, βασισμένη σε προσωπικές ηχογραφήσεις και αναμνήσεις του γιου του, σε ηχογραφημένες αφηγήσεις συγγενών και συγχωριανών του, δημόσια έγγραφα, φωτογραφίες και, κυρίως, στα δικά του γραπτά κείμενα, τα ποιήματα και τα τραγούδια του, τα οποία καταγράφονται με στίχο, ευρωπαϊκή και βυζαντινή σημειογραφία. Η έρευνα πεδίου που προηγήθηκε της συγγραφής αποκάλυψε και άλλες, ενδιαφέρουσες -από λαογραφική, μουσικολογική, ιστορική, πολιτική και κοινωνική άποψη- πλευρές, για τον τόπο και τους κατοίκους ενός μικρού χωριού, που αποτελεί μικρογραφία των αγώνων και των παθών όλης της χώρας, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη ιστορική περίοδο, όπως αυτή της Κατοχής, της Αντίστασης και του Εμφυλίου.

Tο βιβλίο θα παρουσιάσουν η φιλόλογος – αρχειονόμος Γ.Α.Κ. Αγγελική Νικολάου και ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Θανάσης Βογιατζής. Στίχους και κείμενα θα διαβάσει ο συγγραφέας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβάλλονται φωτογραφίες εποχής.

Επίσης, δώδεκα από τα τραγούδια του Δημήτρη Κουτσοβαγγέλη, που ενορχηστρωμένα και ηχογραφημένα περιλαμβάνονται σε ένθετο μέσα στο βιβλίο cd, θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ζωντανά από το παραδοσιακό μουσικό σύνολο της ΕΥΛΑΛΟΥ ΑΡΓΟΥΣ, που το αποτελούν οι: Κωνσταντίνος Κολέτσιος, κλασική κιθάρα – τραγούδι, Θεόδωρος Δ. Κουτσοβαγγέλης, μπουζούκι – μαντολίνο – τραγούδι και Κατερίνα Παπαϊωάννου, ακορντεόν – τραγούδι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου