ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δυο εικαστικοί, μια συνάντηση…

δυο-εικαστικοί-μια-συνάντηση-27940

Ενδιαφέρουσα καλλιτεχνική συνάντηση με δύο διακεκριμένους εικαστικούς, διοργανώνεται στην Γκαλερί «Ersi» στο Κολωνάκι της Αθήνας, από τις 10 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου. Η έκθεση εγκαινιάζεται την Πέμπτη 10 Μαΐου στις 20.00 και την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Δημήτρης Παντελίδης.

Πρωταγωνιστές της εικαστικής συνάντησης δύο γνωστοί δημιουργοί, ο Βολιώτης Πασχάλης Αγγελίδης και ο Γιώργος Δέρπαπας.

Ο Πασχάλης Αγγελίδης αντλεί έμπνευση από: «τον εαυτό μου, τις εμπειρίες μου, τον εσωτερικό μου κόσμο, τις μνήμες μου» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Εχοντας διανύσει μακρά εικαστική πορεία μέχρι σήμερα, πραγματοποίησε ελεύθερες σπουδές ζωγραφικής και διακόσμησης στη Θεσσαλονίκη την περίοδο 1973 -1977, ενώ στα έργα του κυριαρχούν: γυναικείες μορφές, νεκρές φύσεις, θραύσματα αρχαιοτήτων, αντικείμενα. Εχει πραγματοποιήσει σειρά εκθέσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δίνοντας το προσωπικό του στίγμα στον εικαστικό χώρο.

Ο ζωγράφος Γιώργος Δέρπαπας, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες εκπροσώπους του φανταστικού ρεαλισμού, με δεκάδες εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ακούμπησε σταθερά, με σιγουριά σε μια πλατιά συγγένεια και ευγενική ερμηνεία των καλλιτεχνικών θέσεων του φανταστικού ρεαλισμού και έτσι κατόρθωσε να δημιουργήσει και να διατηρήσει την προσωπική του έκφραση και ταυτότητα. Ζωγράφος της αίσθησης, κι όπως έγραψε για το έργο του ο Οδυσσέας Ελύτης: «πρόκειται για μια διαχρονική αίσθηση της ζωής». Πρωτοπαρουσίασε το έργο του το 1964 στην γκαλερί «Tillybs» στο Αμβούργο σε ατομική έκθεση κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Γερμανία. Ακόμη, είχε συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενώ έργα του κοσμούν την Εθνική Πινακοθήκη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου