ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συγκλονιστική έκθεση στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο

συγκλονιστική-έκθεση-στο-κέντρο-τέχν-39043

Ιστορίες ζωής αποτυπωμένες με εικόνα, χρώμα και φως, συνθέτουν την έκθεση με τίτλο «Η ζωή μέσα από τα μάτια του άλλου», που παρουσιάζεται στον δεύτερο όροφο του Κέντρου Τέχνης Τζιόρτζιο ντε Κίρικο και περιλαμβάνει πρωτότυπες ταινίες μικρού μήκους και φωτογραφίες που δημιουργήθηκαν από προσφυγόπουλα και Ελληνες μαθητές.

Η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και το Τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μαζί με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να παρουσιαστεί στον Βόλο η συγκεκριμένη έκθεση. Το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα είναι καρπός της συνεργασίας μεταξύ της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, της Σχολής Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, του Κολλεγίου Ανατόλια και του Αρσάκειου Λυκείου.

«Ο καθένας από τους συμμετέχοντες είχε την ευκαιρία να δει τη ζωή του άλλου μέσα από τον φακό της κάμερας, μετατρέποντας την εμπειρία αυτή σε ντοκιμαντέρ, υπό την καλλιτεχνική επίβλεψη και την τεχνική υποστήριξη των φοιτητών του Τμήματος Κινηματογράφου» ανέφερε η Λάινε Βάιντε, υπεύθυνη του τομέα επικοινωνίας και ενημέρωσης στην Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Η συλλογή των ντοκιμαντέρ και των φωτογραφιών θα παρουσιάζεται στο κοινό έως τις 4 Μαΐου, με ωράριο λειτουργίας, Δευτέρα – Παρασκευή 15.00-21.00.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου