ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Επετειακή προβολή στο Πορφυρογένειο Ιδρυμα Αγριάς

επετειακή-προβολή-στο-πορφυρογένειο-79462

Ο Λαογραφικός Σύλλογος Βλάχων Βόλου σε σύμπραξη με τον Αναπτυξιακό-Πολιτιστικό Σύλλογο Δράκειας θα προβάλει το ερχόμενο Σάββατο 24 Μαρτίου στις 19.30 στο Πορφυρογένειο Ιδρυμα Αγριάς (στο Δημαρχείο Αγριάς) την ταινία «Εξοδος 1826». Πρόκειται για μια ανεξάρτητη ταινία που αναφέρεται στην ιστορία 120 αντρών από τη Σαμαρίνα Γρεβενών και τα γύρω χωριά που έσπευσαν να βοηθήσουν στην Έξοδο του Μεσολογγίου, τον Απρίλιο του 1826. Η ταινία είναι βασισμένη στο γνωστό τραγούδι «Παιδιά της Σαμαρίνας».

Η σκηνοθεσία και το σενάριο είναι του Βασίλη Τσικάρα, η φωτογραφία του Δημήτρη Σταμπολή, η μουσική του Κανάρη Κεραμάρη, ενώ 2 παραδοσιακά τραγούδια επεξεργάστηκε ο Πάνος Κοσμίδης. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι οι Δημήτρης Παπαδόπουλος, Λεωνίδας Κακούρης και Μαρία Ανδρούτσου.

Η ταινία έχει χαρακτηριστεί απ το Υπουργείο Παιδείας ως ταινία «υψηλής ποιότητας» κι έχει επιλεγεί από το ΥΠΕΞ (Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού) για το παγκόσμιο πρόγραμμα προβολών του στην ομογένεια με αφορμή τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής επανάστασης. Σας περιμένουμε όλους για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να μάθουν οι νεότεροι την ιστορία της πατρίδας μας» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές. Η τιμή εισιτηρίου είναι 4 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου