ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη

παρουσιάζεται-το-νέο-βιβλίο-του-μίμη-α-97495

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ιωλκός, σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Πατάκη» και το βιβλιοπωλείο «Πένα», παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του συγγραφέα Μίμη Ανδρουλάκη με τίτλο «Σαλός Θεού, Ο Μυστικός Μίκης», την ερχόμενη Δευτέρα 5 Μαρτίου, στις 7 μ.μ., στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, αμφιθέατρο Γ. Κορδάτου.

Ο συγγραφέας με την ευφάνταστη πένα του καταφέρνει να παντρέψει την ιστορία με τη μυθοπλασία και να συνδυάσει μέσα από τις σελίδες των εννέα κεφαλαίων του βιβλίου, τον μουσικό, τον πολιτικό, αλλά και τον ερωτικό κόσμο του εμβληματικού μουσικοσυνθέτη, κρατώντας μια λεπτή ισορροπία μεταξύ γεγονότων και φαντασίας.

Ο ιλιγγιώδης στροβιλισµός του Μίκη Θεοδωράκη -µουσικός, πολιτικός, ερωτικός, παιγνιώδης- οδηγεί τον αναγνώστη σε εκατό ζωές, στο πανόραµα διακοσίων χρόνων, σε εννιά κεφάλαια: Το Γαλάζιο Κορίτσι του Μπουένος Άιρες, Το Γαλάζιο Βαγόνι στο Μεγάλο Κόκκινο Τρένο, Σαν Δυτικός Άνεµος: Από την Τυφλή στη Γαλάζια Οπτασία, Ο Άνθρωπος που ήθελε να γίνει Μπετόβεν συν Βοναπάρτης, Ο Σωσίας σε 33 παραλλαγές, Το Πλοίο Φάντασµα ή Ο Ιπτάµενος Κρητικός, «Πυροβολήστε τα Ρολόγια»: Η Ανάληψις, Στις Συµπληγάδες: «Ανδρέα µου!» «Κώστα µου!», Ο Θεραπευτής: Οι Ερινύες Ευµενίδες.

Το βιβλίο πρόκειται να προκαλέσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς παραθέτει πλήθος στοιχείων από την πολυσήμαντη ζωή του μουσικοσυνθέτη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Θανάσης Σαμαράς δημοσιογράφος, η Αρετή Τζανετοπούλου, φιλόλογος, διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Βόλου και ο συγγραφέας.

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η Λίνα Φυτιλή, εκπαιδευτικός, συγγραφέας. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από ένα σύντομο μουσικό πρόγραμμα, με τον Ζαφείρη Κουκουσέλη στο πιάνο και τους μαθητές του Ωδείου Ρυθμός (τμήμα τραγουδιού Χ. Παπάζογλου).

Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πόππωτα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου