ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Hop Signor ανεβάζει την «Καμηλοπάρδαλη»

η-hop-signor-ανεβάζει-την-καμηλοπάρδαλη-100588

Το Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγριάς και το Εργαστήρι Κουκλοθέατρου καλωσορίζουν τον πρώτο μήνα της άνοιξης -μήνας γιορτής για τον κόσμο της κούκλας- και γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθέατρου με μια ξεχωριστή παράσταση, την Κυριακή 4 Μαρτίου, στις 7.00 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος, στην Αγριά.

Η ομάδα κουκλοθέατρου Hop Signor παρουσιάζει τη βραβευμένη παράσταση «Καμηλοπάρδαλη».

Ένας κουμπαράς με μορφή καμηλοπάρδαλης αλλάζει χέρια και ζωντανεύει στη φαντασία δύο διαφορετικών ηρώων. Μπορεί άραγε να είναι κάτι περισσότερο από ένα κουτί για κέρματα;

Κίνηση, πρωτότυπη μουσική και ειδικά σχεδιασμένος φωτισμός συνδυάζονται σε μία συμβολική και ποιητική ιστορία, όπου ο άνθρωπος, οι κούκλες και τα αντικείμενα αλληλεπιδρούν κι εξερευνούν τη σχέση μεταξύ τους. Η συνύπαρξη των ηρώων με την καμηλοπάρδαλη μπερδεύει το έμψυχο με το άψυχο, φανερώνοντας πως η ζωή βρίσκεται σε οτιδήποτε μας γεννά συναισθήματα και μας κάνει να ονειρευόμαστε.

Η «Καμηλοπάρδαλη» είναι μία παράσταση χωρίς λόγια, με επιτραπέζιες κούκλες και τους κουκλοπαίκτες να συμμετέχουν στη δράση. Απευθύνεται σε παιδιά από 5 ετών και σε ενήλικο κοινό. Η ιστορία είναι εμπνευσμένη από το διήγημα «Αύριο θα σπάσω το γουρούνι» του βραβευμένου συγγραφέα Έτγκαρ Κέρετ.

Η ομάδα θεάτρου κούκλας Hop Signor δημιουργήθηκε το 2012 από την Ευγενία Τσιχλιά και το Θάνο Σιώρη. Αντλεί την έμπνευσή της από την τέχνη του κουκλοθέατρου, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί ιστορικά και εξελίσσεται μέσα από σύγχρονους πειραματισμούς.

Η ομάδα έχει διακριθεί σε Ελλάδα κι εξωτερικό με το βραβείο καλύτερης παράστασης, σκηνοθεσίας και πρώτου γυναικείου ρόλου για την εμψύχωση μαριονέτας.

Το Ίδρυμα Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη στην Αγριά, προσκαλεί κάθε χρόνο επιλεγμένες παραστάσεις από τον χώρο του κουκλοθέατρου και του παιδικού θεάτρου γενικότερα, θέλοντας να προσφέρει ποιοτικά καλλιτεχνικά ερεθίσματα στους μικρούς και μεγάλους φίλους του, μέσα από αξιόλογες παραγωγές που δύσκολα φτάνουν στην επαρχία.

Η επιλογή κι η οργάνωση γίνεται από το Εργαστήρι Κατασκευής και Εμψύχωσης Κούκλας του Πορφυρογένειου Ιδρύματος Αγριάς και τη δασκάλα του Σταυρούλα Μαστρογιάννη.

Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη για όλους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου