ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μουσικό παραμύθι για τον σχολικό εκφοβισμό

μουσικό-παραμύθι-για-τον-σχολικό-εκφο-100975

Το μουσικό παραμύθι της Λητούς Τσακίρη – Παπαθανασίου, «Σεβαστιανός ο Φοβερός», παρουσιάζεται σε ανοιχτή εκδήλωση φιλαναγνωσίας, που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Σάββατο 3 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Public του Βόλου.

Το παραμύθι που αποτελεί μία πρώιμη παρέμβαση στο ευαίσθητο θέμα του σχολικού εκφοβισμού και -όπως όλα τα παραμύθια της κ. Τσακίρη – Παπαθανασίου- είναι ντυμένο με μουσική, θα δραματοποιήσει η ίδια η συγγραφέας, με τη συμμετοχή των μαθητών του Πρότυπου Κέντρου Προσχολικής Αγωγής «Palatino», που γιορτάζει τα 25 του χρόνια, και με συντροφιά από την παιδική χορωδία του μουσικού εργαστηρίου «Allegro».

Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο συγγραφέας κ. Διονύσης Λεϊμονής.

Τη μουσική για το παραμύθι έχει γράψει ο Νίκος Ευθυμιάδης, την εικονογράφηση έχει κάνει ο Νίκος Γιαννόπουλος. Το μουσικό παραμύθι κυκλοφορεί υπό την Αιγίδα του ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων, και προτείνει λύσεις μαζί με τη συγγραφέα η δρ Ψυχοπαθολογίας του παιδιού κ. Νατάσσα Γιάννακα. Το μουσικό αυτό παραμύθι από τη συγγραφέα Λητώς Τσακίρη – Παπαθανασίου ανοίγει τα φτερά του και πάλι, τονίζοντας ότι με πρώιμη παρέμβαση το δύσκολο θέμα του σχολικού εκφοβισμού μπορεί να εκλείψει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου