ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Πέρα από τη γέφυρα»

πέρα-από-τη-γέφυρα-105224

Οι εκδόσεις «Πνοή» και το βιβλιοπωλείο «Η Πένα» παρουσιάζουν το μυθιστόρημα της Έλενας Σαλιγκάρα με τίτλο «Πέρα από τη γέφυρα», σήμερα Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, στις 6.30 μ.μ. στο Café Ζώγια (Αντωνοπούλου 43). Το «Πέρα από τη γέφυρα» είναι η πρώτη συγγραφική δουλειά της Ελενας Σαλιγκάρα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν και θα διαβάσουν: Ο Παναγιώτης Μανδράκης, φιλόλογος Υ.Δ. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η Βαρβάρα Καζάκου, φιλόλογος. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ποιητής Παναγιώτης Θεοτόκης-Λάκκας.

Η ιστορία του σύγχρονου αυτού μυθιστορήματος που πραγματεύεται πολλά κοινωνικά ζητήματα, όπως ξεδιπλώνεται στις σελίδες του βιβλίου της έχει ως εξής: «Η Χριστιάνα είναι μια νέα και φιλόδοξη φωτογράφος. Η ζωή της αλλάζει όταν γνωρίζει τον Σταύρο και τον Ηλία, φίλους από τα παιδικά τους χρόνια, οι οποίοι γοητεύονται από την αυθεντικότητά της. Ο Ηλίας καταφέρνει να την κερδίσει ενώ ο Σταύρος πνίγει τα συναισθήματά του βρίσκοντας παρηγοριά στη Δάφνη. Μια σειρά από απροσδόκητα γεγονότα κλονίζει τις ισορροπίες στις ζωές των ηρώων και όσα θεωρούν δεδομένα. Έχουν όλοι οι άνθρωποι δικαίωμα ν’ αλλάξουν ζωή; Μπορούν τα συναισθήματα να θυσιαστούν στον βωμό της ηθικής και του καθωσπρεπισμού; Μια ιστορία γεμάτη διλήμματα για τον έρωτα, τη φιλία, τη διαφορετικότητα, τη θέληση για ζωή. Οι ήρωες αποζητούν τη λύτρωση πέρα από τη γέφυρα. Μια γέφυρα που συνδέει το παρελθόν με το μέλλον».

Με γραφή ώριμη, με γρήγορες εξελίξεις που κάνουν τον αναγνώστη να ανυπομονεί για το παρακάτω, η Χριστιάνα, η ηρωίδα του βιβλίου, γίνεται ένα πρόσωπο οικείο. Συμπαθής από την αρχή, η παθιασμένη αυτή φωτογράφος κυνηγά τη ζωή. Η ζωή της δεν είναι εύκολη. Εκείνη όμως αγωνίζεται. Βρίσκει τη δύναμη να παλεύει με δύσκολες συνθήκες. Όνειρα, έρωτας, συζυγική ζωή, απογοητεύσεις, αποκαλύψεις, ανατροπές, προδοσίες, απώλειες. Όλα βρίσκονται στο «Πέρα από τη γέφυρα». Και στο κέντρο όλων, αυτή ακριβώς η γέφυρα. Άλλοτε να συνδέει παρόν με παρελθόν, άλλοτε το πρέπει με το θέλω, άλλοτε το διεκδικώ με το παραιτούμαι, άλλοτε τη φιλία με τον έρωτα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου