ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Το ελιξίριο του έρωτα» στο «Αχίλλειον»

το-ελιξίριο-του-έρωτα-στο-αχίλλειο-123107

Με την όπερα «Το ελιξίριο του έρωτα» του Gaetano Donizetti, συνεχίζεται το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD». Η προβολή θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στις 19:00 στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον».

«Το ελιξίριο του έρωτα», μια από τις πιο διάσημες κωμικές όπερες, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του Bartlett Sher και μουσική διεύθυνση του Domingo Hindoyan. Στο ντεμπούτο της στον ρόλο, η Pretty Yende παρουσιάζεται ως η ζωηρή Αντίνα με τον Matthew Polenzani ως Νεμορίνο, τον απλό χωρικό που την ερωτεύεται. Μάλιστα, η ερμηνεία του Polenzani στο «Una furtiva lagrima» στις παραστάσεις της Met το 2013, αποτέλεσαν για το κοινό το σημείο αναφοράς εκείνης της σεζόν. Ο Davide Luciano κάνει το ντεμπούτο του στη Met στον ρόλο του υπεροπτικού αρραβωνιαστικού της Αντίνα, του Μπελκόρε, και ο Il debrando D’ Arcangelo ερμηνεύει τον ρόλο του γυρολόγου με το μαγικό φίλτρο, Δόκτορα Ντουλκαμάρα. Ο Domingo Hindoyan κάνει το ντεμπούτο του ως μαέστρος στη Met.

«Tο Ελιξίριο του Έρωτα» αποτελεί διαχρονικά μια από τις πιο δημοφιλείς όπερες που έχουν γραφτεί. Το ποιητικό κείμενο είναι του Φελίτσε Ρομάνι, του διασημότερου Ιταλού συγγραφέα της εποχής του, το οποίο βασίζεται στο κείμενο του Εζέν Σκριμπ για την κωμική όπερα του Φρανσουά Ωμπέρ. Η πασίγνωστη μελωδία του «Una furtiva lagrima», η ρομαντική και κωμική πλοκή του έργου, και το συγκινητικό του τέλος είναι τα στοιχεία της παράστασης που την ξεχωρίζουν. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Teatro Cannobiana του Μιλάνου, στις 12 Μαΐου 1832. Το πρώτο Ελληνικό θέατρο που υποδέχτηκε αυτή την όπερα ήταν το Σαν Τζάκομο της Κέρκυρας, το 1835.

Ο Ντομένικο Γκαετάνο Μαρία Ντονιτσέτι θεωρείται ένας από τους κύριους εκπροσώπους του μπελ κάντο. Ήταν ο νεότερος από τα τρία παιδιά μιας πτωχής, μικροαστικής οικογένειας. Η καταξίωση έρχεται με την όπερα «Αννα Μπολένα» ενώ ακολουθούν τα αριστουργήματα «Το Ελιξίριο του Έρωτα» και «Λουκρητία Βοργία». Καθιερώνεται στο Παρίσι ακολουθώντας τα βήματα του Ροσσίνι και του Μπελλίνι.

Η ανανέωση της συνεργασίας του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ και του Δήμου Βόλου, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, εξασφαλίζει ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής, στην οθόνη υψηλής ευκρίνειας του Κινηματοθέατρου Αχίλλειον.

Πληροφορίες για την προπώληση των εισιτηρίων στον «Δίαυλο», τηλ. 2421033692, Σκενδεράνη 11.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου