ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το παρελθόν θυμήθηκα

το-παρελθόν-θυμήθηκα-129905

Συνεχίζεται τις Τετάρτες του Φεβρουαρίου το αφιέρωμα στις μουσικές σκηνές του Βόλου που έγραψαν ιστορία στην πόλη, στο «ΕΛΛΗ’ς» coffee bar.

Τις Τετάρτες του Φεβρουαρίου φιλοξενείται το μουσικό σχήμα του «Μέθεξις» με τους Τάσο Ιωακειμίδη (κιθάρα – τραγούδι), Φίλιππο Ρέτσιο (πιάνο), Γιώργο Σταμούλη (μπουζούκι), Ελένη Τακτικού (τραγούδι).

Το «Μέθεξις» άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό του Βόλου το 1986 στη μονοκατοικία της Τ. Οικονομάκη με τη Ρούλα Μπάβα και τον Θοδωρή Ανδρώνη, που έδωσε το όνομα «Μέθεξις» στον συγκεκριμένο χώρο.

Αρχικά λειτουργούσε ως τσαγερία και φιλοξενούσε διάφορα μουσικά σχήματα, με πιο τακτικό το σχήμα του Νίκου Παρθένη.

Το 1990 το «Μέθεξις» αναλαμβάνουν ο Τάσος Ιωακειμίδης και ο Χάρης Προμπονάς, οι οποίοι το λειτουργούν αποκλειστικά ως μικρή μουσική σκηνή. Σπουδαίοι μουσικοί και τραγουδιστές έχουν περάσει από αυτόν τον χώρο, όπως οι Στάθης Μιλάνος, Χαρά Πομώνη, Νίκος Παρθένης, Λάκης Ράτζιος, Βαγγέλης Μαχαίρας, Αποστόλης Βαλαρούτσος, Γιάννης Πουρνάρας, Θωμάς Σκοτίδας, Δημήτρης Μπεφάνης, Χρήστος και Γιώργος Σταμούλης.

Κατά την πεντάχρονη πρώτη φάση, στο «Μέθεξις» εμφανίστηκαν επίσης ο Λάκης Παππάς και ο Λίνος Κόκκοτος.

Μετά από μικρή παύση, η διαδρομή συνεχίζεται, και το 1999 το «Μέθεξις» βρίσκεται σε όροφο επί της οδού Σπυρίδη και Δημητριάδος, όπου οι εναλλακτικές μουσικές βραδιές συνεχίζονται με μεγαλύτερο αριθμό μουσικών και αφιερώματα σε σπουδαίους Ελληνες συνθέτες και τραγουδιστές. Με πρωτοβουλία των αδελφών Σβερώνη, Γιώργου και Αλέκου, με ερμηνεύτρια κατά κύριο λόγο την Ελένη Τακτικού, ο κύκλος του «Μέθεξις» έκλεισε στον χώρο του Τσαλαπάτα, όπου λειτούργησε πέντε χρόνια. Ηταν η μεγαλύτερη μουσική σκηνή στο Βόλο και φιλοξένησε σημαντικούς καλλιτέχνες της πόλης μας, αλλά και της Αθήνας.

Η ιστορία του συνεχίζεται μέσα από τη σελίδα «Οι φίλοι του «Μέθεξις», με την ευχή να ξανανοίξει στο μέλλον, γιατί όχι, ένας καινούργιος κύκλος.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου