ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Βιωματική γνώση στο Μουσείο Βόλου

βιωματική-γνώση-στο-μουσείο-βόλου-146065

Το βιβλίο της εικαστικού Χριστίνας Νάκου «Ιστορίες της Τέχνης για παιδιά με διάφορους τρόπους», παρουσιάζεται το Σάββατο 27 Ιανουαρίου στις 10.30πμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου.

Την εκδήλωση διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και οι Εκδόσεις Αγρα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Μαγνησίας. Για το βιβλίο θα μιλήσει η συγγραφέας, ενώ η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Μετά τη βιβλιοπαρουσίαση, θα ακολουθήσει βιωματικό εργαστήριο στον χώρο του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, για περιορισμένο αριθμό εκπαιδευτικών, που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί πρωτότυπη και δημιουργική μέθοδο για να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τα παιδιά τις ιστορίες και τον κόσμο της Τέχνης.

Προϊστορικές σπηλαιογραφίες, αιγυπτιακά ανάγλυφα, ερυθρόμορφα αγγεία, η Στήλη του Τραϊανού, βυζαντινά ψηφιδωτά, βιτρό, το ινδικό έπος της Μαχαμπχάρατα, ο πήλινος στρατός του Κιν Σι Χουάνγκ Τι, αλλά και το πέρασμα από τα μεσαιωνικά χειρόγραφα στην εφεύρεση της τυπογραφίας και τη μετάδοση της γνώσης σε περισσότερους ανθρώπους. Μια διαδρομή στον χρόνο και τις δημιουργίες της τέχνης γεμάτη χρώματα, σχήματα, ιδέες και υλικά. Το βιβλίο αυτό συγκεντρώνει και παρουσιάζει τα εργαστήρια που οργανώθηκαν τη σχολική χρονιά 2010-2011, στο πλαίσιο προγράμματος που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή παιδιών ηλικίας 5-10 χρονών.

Τα έργα των παιδιών που παρουσιάζονται στο βιβλίο έχουν παρουσιαστεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Πάρκο Ελευθερίας», στο «Αθανασάκειο» Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου και στη Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Κέρκυρας, ενώ κάποια έργα εκτέθηκαν επίσης το 2011 στην Διπλάρειο Σχολή στα πλαίσια της 3ης Biennale της Αθήνας.

Η Χριστίνα Νάκου, απόφοιτη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2000 εκπροσώπησε την Ελλάδα ως ζωγράφος στο 18ο ετήσιο Μεσογειακό Πολιτιστικό Φεστιβάλ της Περιφέρειας της Νότιας Γαλλίας Les Rencontres Méditerranéennes, ενώ το 2013 παρουσίασε το έργο της Fear, στο CCCB στη Βαρκελώνη, προσκεκλημένη στο Art and Crisis Residency του Tramod. Το 2014 παρουσίασε το έργο της «Θάλασσα» στο Παγκόσμιο Συνέδριο Σύγχρονου Ψηφιδωτού, στο Αrchitekturzentrum Wien στη Βιέννη.

Από το 2010 έχει οργανώσει εικαστικά προγράμματα για παιδιά, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το Μουσείο Μπενάκη, το Μουσείο Μπουζιάνη, την πρεσβεία της Νορβηγίας στην Αθήνα, τη Σχολή Χιλλ και άλλους φορείς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου