ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η όπερα «Τόσκα» απευθείας από τη διάσημη Μετροπόλιταν

η-όπερα-τόσκα-απευθείας-από-τη-διάση-146124

Η τέταρτη παραγωγή στο πλαίσιο του βραβευμένου προγράμματος «The Met: Live in HD», που εξασφάλισε για πέμπτη χρονιά η Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου σε συνεργασία με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ, είναι η παραμυθένια όπερα «Τόσκα» του Giacomo Puccini.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Ιανουαρίου στις 19.55 σε ζωντανή μετάδοση από τη Νέα Υόρκη και τη Μετροπόλιταν Οπερα, στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», στην οδό Κουμουνδούρου και Ιάσονος.

Η όπερα αφορά σε μία ερωτική ιστορία που διαδραματίζεται στο πολιτικό πλαίσιο της Ρώμης του 1800. Ο Emmanuel Villaume διευθύνει μια νέα σκηνοθεσία της σπαρακτικής τραγωδίας του Puccini, σε σκηνοθεσία του Sir David McVicar. Το πολυαναμενόμενο ντουέτο της Sonya Yoncheva και του Vitorio Grigolo έρχεται επιτέλους για να μας καθηλώσει με δυο μοναδικές ερμηνείες στους ρόλους της Τόσκα και του αγαπημένου της Καβαραντόσσι αντίστοιχα, με τον Ζeljko Lucicνα πρωταγωνιστεί στον ρόλο του δόλιου Σκάρπια.

Ο Τζιάκομο Πουτσίνι γεννήθηκε στην Ιταλία το 1858 και πέθανε στο Βέλγιο το 1924. Μην μπορώντας να μιλήσει το τελευταίο διάστημα επικοινωνούσε με γραπτά μηνύματα. Το τελευταίο του ήταν προς την σύζυγό του Ελβίρα: «Elvira, povera donna, finito» (Ελβίρα, καημένη γυναίκα, όλα τέλειωσαν). Ηταν ο σημαντικότερος εκπρόσωπος του ιταλικού βερισμού. Σπούδασε σύνθεση και εκκλησιαστικό όργανο, πρώτα στη γενέτειρα του, Λούκα και μετά στο Μιλάνο. Το 1893, είχε την πρώτη του επιτυχία με την Οπερα «Τόσκα» (1900), τη «Μαντάμα Μπατερφλάι» και την «Τουραντότ», την οποία άφησε ημιτελή και τη συμπλήρωσε ο Φράνκο Αλφάνο. Τα έργα του χαρακτηρίζονται από εξαιρετική ενορχήστρωση, άμεσο λυρισμό και κυριαρχεί σε αυτά δραματική ατμόσφαιρα. Είναι από τα πιο δημοφιλή στον χώρο της όπερας.

Πληροφορίες για την προπώληση των εισιτηρίων δίνονται στον «Δίαυλο», τηλέφωνο 2421033692, Τοπάλη 14.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών, τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων αλλά και για να εγγραφούν στο Met In Greece Club μπορούν να επισκεφθούν το www.metingreece.com.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου