ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κινηματογραφικές αναμνήσεις

κινηματογραφικές-αναμνήσεις-154104

Με την ταινία «Αναμνήσεις» σε σκηνοθεσία Ζαν Πολ Ρουβέ, συνεχίζονται οι προβολές της κινηματογραφικής κοινότητας του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.

Η ταινία θα προβληθεί σήμερα Παρασκευή 19 Ιανουαρίου στο Μεταξουργείο στη Ν. Ιωνία (έναρξη 21:30) και τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου στο Αχίλλειο στις 21:15 (έναρξη 21:30).

Πρωταγωνιστούν: Μισέλ Μπλανκ, Ανί Κορντί, Ματιέ Σπινοζί, Σαντάλ Λομπί, Γουίλιαμ Λέμπγκιλ, Φλόρε Μποναβεντούρα, Οντρέ Λαμί, Ζαν Πολ Ρουβέ.

Χιούμορ και συγκίνηση εναλλάσσονται με προβλέψιμη χάρη σε μια μετρημένη και καλοπαιγμένη δραμεντί.

Το φιλμ ξεκινά με μία κηδεία. Ο παππούς πέθανε και τρεις γιοι πρέπει να αποφασίσουν τι θα γίνει με την 85χρονη μητέρα τους. Ο εγγονός με την έμφυτη ευγένειά του φαίνεται να επικοινωνεί καλύτερα μαζί της.

Το φιλμ του Jean-Paul Rouve γυρίστηκε πριν δύο χρόνια σε σενάριο δικό του, που βασίστηκε στο βιβλίο του David Foenkinos. Ο σκηνοθέτης τυγχάνει ηθοποιός και μάλιστα συμμετέχει στην ταινία, κρατώντας το ρόλο του αφεντικού του νεαρού πρωταγωνιστή. Ίσως μπορεί να τον θυμηθεί κάποιος στο ρόλο του πατέρα της Marion Cotillard/Edith Piaf στο La vie en Rose (2007). Οι «Αναμνήσεις» είναι η τρίτη του ταινία και στις δύο πρώτες του πρωταγωνιστούσε. Στο φιλμ καθοδηγεί τους ηθοποιούς του, χωρίς να τους ζητά εξεζητημένα πράγματα. Η φυσικότητα του παιξίματος των καλλιτεχνών είναι αυτή, που κρατά την ταινία προσγειωμένη στο ρεαλισμό.

Τρυφερή η πρωτότυπη μουσική του Alexis Rault, συνοδεύει ιδανικά την αφήγηση, που επικεντρώνεται στο τι συμβαίνει δεν εκφράζεσαι στο γιο σου, στη γυναίκα σου, στη μητέρα σου, στην τέχνη σου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου