ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πρεμιέρα με «Αρχοντοχωριάτη»

πρεμιέρα-με-αρχοντοχωριάτη-155863

Πρεμιέρα κάνει η παιδική σκηνή της Πειραματικής Σκηνής με το έργο «Ο Αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου, την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στις 11.30π.μ στο Θέατρο της Πειραματικής Σκηνής (Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας).

Η Πειραματική Σκηνή συνεχίζει το ταξίδι στην ιστορία του Θεάτρου για μικρούς και μεγάλους με την κλασική κωμωδία του Μολιέρου «Αρχοντοχωριάτης», που καυτηριάζει τη μεγαλομανία του ανθρώπου να αναρριχηθεί κοινωνικά χωρίς κόπο.

Ο Μαθιός είναι ένας ευκατάστατος νοικοκύρης που δεν του λείπει τίποτα. Εχει εισοδήματα, ένα άνετο σπιτικό, μια υπέροχη σύζυγο και μια χαριτωμένη κόρη που τον αγαπά και τον σέβεται. Κανονικά θα έπρεπε να είναι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος πάνω στη γη. Έχει όμως προσβληθεί από μια φοβερή ασθένεια, τη μεγαλομανία. Θέλει να δείχνει ανώτερος απ’ αυτό που πραγματικά είναι. Πασχίζει να απαλλαγεί από τη «ρετσινιά» της ταπεινής καταγωγής του και να αποκτήσει τα εξωτερικά χαρακτηριστικά της ανώτερης τάξης, της αριστοκρατίας. Μιμείται συμπεριφορές ξένες προς την ιδιοσυγκρασία και την ανατροφή του, σπαταλάει τεράστια ποσά σε δασκάλους για να τον μεταμορφώσουν, ώστε να γίνει αποδεκτός από την άρχουσα τάξη. Ο καλοκάγαθος Μαθιός ονειρεύεται να παντρέψει με τον Δοράντ την κόρη του Λουκία και να εισχωρήσει με αυτόν το γάμο στους κύκλους της αριστοκρατίας.

Η Λουκία αγαπάει όμως έναν όμορφο νεαρό της δικής της τάξης, τον Ευγένιο. Αυτός, με τη συμπαράσταση της γυναίκας του Μαθιού, της πιστής της καμαριέρας Νικολέτας, αλλά προπάντων χάρη στα κόλπα του Γιάννη, του δαιμόνιου υπηρέτη του, θα παρακάμψει όλα τα εμπόδια και θα αποκτήσει την αγαπημένη του, δίνοντας στον Αρχοντοχωριάτη ένα πολύ πικρό μάθημα.

Το έργο παρουσιάζεται σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά Μαρία Ζαχαριά, κοστούμια Βασιλική Μπέλιου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, φωτογραφίες Αλκιβιάδη Μαρούγκα.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Ελευθερία Νικολίδου, Στράτος Μεγκές, Ζωή Τσιάμη, Σπύρος Χαλκιάς, Δημήτρης Πανταζής.

Το έργο θα παίζεται κάθε Κυριακή στις 11.30π.μ. έως την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, με γενική είσοδο 5 ευρώ.

Στο τέλος των κυριακάτικων παραστάσεων θα γίνεται κλήρωση ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού προσφορά του καταστήματος Game Ville. Παραστάσεις για τα σχολεία που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το έργο θα δίνονται στον ίδιο χώρο, μετά από τηλεφωνική συνεννόηση με την Πειραματική Σκηνή στo τηλέφωνο 6944388045.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου