ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δια χειρός του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου

δια-χειρός-του-λυκείου-των-ελληνίδων-β-192674

Επειδή το χειροποίητο είναι… αλλιώς, ανοίγει μεθαύριο Τρίτη 19 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα, το παζαράκι του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου, στο πλαίσιο της λειτουργίας των παραδοσιακών εργαστηρίων του. Η έκθεση με γιορτινό κυρίως θέμα, στην αίθουσα «Μαρία Γκέκου», Ρήγα Φεραίου με Δον Δαλεζίου, πλαισιώνεται με μικρές δημιουργίες των εκπαιδευομένων, των υπευθύνων εκπαιδευτριών αλλά και μελών της Εφορείας Υφαντικής, προσφέροντας προτάσεις για όμορφα, χρηστικά και οικονομικά δωράκια.

Στο παζαράκι με γεύση Χριστουγέννων, οι επισκέπτες θα έχουν τη χαρά να βρουν όμορφες χριστουγεννιάτικες δημιουργίες και όχι μόνο. Αλλωστε τα χειροποίητα δώρα είναι όχι μόνο ευπρόσδεκτα αλλά και αναντικατάστατα. Εργα των εργαστηρίων υφαντικής, κεντήματος, πλεκτικής και ραπτικής με παραδοσιακές τεχνικές, ετερόκλητα υλικά, κλασικά παραδοσιακά μοτίβα και νέες φόρμες συνδυασμένα σε μια ποικιλία αντικειμένων.

Πρωτότυπα υφαντά, μικρά κεντήματα και μικροκαλλιτεχνήματα με χρηστικές εφαρμογές. Επίσης, προσωπικά χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα, χειροποίητα κοσμήματα, σελιδοδείκτες, ευφάνταστα ημερολόγια, χειροποίητα είδη δώρα πλεκτικής, είδη για το σπίτι (μπάλες, διακοσμητικά μαξιλάρια, θήκες με διάφορα θέματα), πολλές άλλες χειροποίητες κατασκευές, αξεσουάρ, όπως ζώνες γυναικείες, ολοκέντητες με παραδοσιακά σχέδια σε πανέμορφα χρώματα και πολλά άλλα. Είδη που αποτυπώνουν την ευρηματικότητα των ατόμων που ασχολούνται με τις παραδοσιακές τέχνες στο Λύκειο και συνιστούν ιδιαίτερες προτάσεις επιλογής δώρων.

Διάρκεια λειτουργίας της έκθεσης έως το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου με ωράριο λειτουργίας πρωί 10.00-13.00 και απόγευμα 16.00-21.00.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου