ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οπερα στο Αχίλλειον

οπερα-στο-αχίλλειον-232004

Η τρίτη παραγωγή στο πλαίσιο του βραβευμένου προγράμματος «The Met: Live in HD» που εξασφάλισε για έκτη χρονιά η Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου σε συνεργασία με τον Ομιλο ΑΝΤΕΝΝΑ, είναι η αριστουργηματική σύγχρονη όπερα «Ο εξολοθρευτής άγγελος» του Τομάς Αντές.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Οκτωβρίου στις 19:55 σε ζωντανή μετάδοση από τη Νέα Υόρκη και τη Μετροπόλιταν Οπερα, στο κινηματοθέατρο Αχίλλειον στην οδό Κουμουνδούρου και Ιάσονος.

Μια μαύρη κωμωδία συνδυασμένη με σκηνές τρόμου και φαντασίας είναι η κύρια αίσθηση της σκηνοθεσίας του Tom Cairns, ο οποίος είναι και ο συγγραφέας του λιμπρέτου.

Η διανομή περιλαμβάνει μια σειρά νέων πρωταγωνιστών, μεταξύ αυτών η Audrey Luna ως Λετίσια Μαϊνάρ, η Amanda Echalaz ως Λουσία ντε Νόμπιλε, η Sally Matthews ως Σίλβια ντε Αβιλα και η Sophie Bevan ως Μπεατρίς, αμφότερες πρωτοεμφανιζόμενες στη Met. Επίσης πρωταγωνιστούν η Alice Coote ως Λεονόρα Πάλμα, η Christine Riceως Μπλάνκα Ντελγκάντο, ο Iestyn Davies ως Φρανσίσκο ντε Άβιλα, ο Joseph Kaiser ως Εντμούντο ντε Νόμπιλε, ο Frédéric Antoun στο ντεμπούτο του στη Met ως Ραούλ Γιεμπένες, ο David Portillo ως Εντμούντο, ο David Adam Moore στο ντεμπούτο του στη Met ως Συνταγματάρχης Άλβαρο Γκόμες, ο Rod Gilfryως Αλμπέρτο Ροκ, ο Kevin Burdette ως Σενιόρ Ράσελ, ο Christian VanHorn ως Χούλιο και ο John Tomlinson ως Δρ. Κάρλος Κόντε.

Το νέο πρόγραμμα της Met Opera για την περίοδο 2017 – 2018 περιλαμβάνει ακόμη επτά μοναδικές παραστάσεις που θα εντυπωσιάσουν το κοινό. Συγκεκριμένα οι επόμενες παραγωγές είναι: «Τόσκα» του Puccini, 27 Ιανουαρίου στις 19.55, «Το ελιξίριο του έρωτα» του Donizetti , 10 Φεβρουαρίου στις 19.00. Μποέμ του Puccini, 24 Φεβρουαρίου στις 19.30. «Σεμίραμις» του Rossini, 10 Μαρτίου στις 19.55. «Ετσι κάνουν όλες» του Mozart, 31 Μαρτίου στις 19.55. «Λουίζα Μίλερ» του Verdi, 14 Απριλίου στις 19.30. «Σταχτοπούτα» του Massenet, 28 Απριλίου στις 19.55.

Εκτός από τα παραπάνω αριστουργήματα της λυρικής τέχνης, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συνεντεύξεις και σκηνές από τα παρασκήνια και να γνωρίσουν τους κορυφαίους ηθοποιούς, μαέστρους, σκηνοθέτες και χορογράφους.

Πληροφορίες για την προπώληση των εισιτηρίων στον «Δίαυλο», τηλ. 2421033692, Σκενδεράνη 11.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου