ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Αντίσκηνο» στο Αχίλλειον

αντίσκηνο-στο-αχίλλειον-241218

Η Ομάδα Θεάτρου και Τεχνών «Αντίσκηνο» παρουσιάζει το «Δείπνο ηλιθίων», γαλλική κωμωδία του Francis Veber, σήμερα Παρασκευή 10 και αύριο Σάββατο 11 Νοεμβρίου στις 9.30μ.μ. στο Αχίλλειο, συνεχίζοντας την παρουσίαση των θεατρικών της παραγωγών στο κοινό.

Μετά την παράσταση «Γιατρός για μια ημέρα», σειρά έχει το «Δείπνο ηλιθίων», ένα εξαιρετικό έργο με διεθνή καριέρα, το οποίο σημείωσε τεράστια επιτυχία όπου κι αν παίχτηκε. Πολύ χιούμορ, πολλή ανθρωπιά και σάτιρα στον κοινωνικό ρατσισμό, που έτσι κι αλλιώς υφέρπει στις κοινωνίες του πολιτισμένου κόσμου μας.

Σύμφωνα με την υπόθεση, ο Πιερ Μπροσάν, πλούσιος μεγαλοεκδότης στο Παρίσι, οργανώνει κάθε εβδομάδα με τους πλούσιους φίλους του ένα… ιδιότυπο δείπνο: Καθένας βρίσκει έναν «ηλίθιο», τον καλεί στο δείπνο, τρώνε, πίνουν, διασκεδάζουν, γελούν εις βάρος των ανυποψίαστων καλεσμένων τους και στο τέλος, αυτός που έχει φέρει τον πιο τέλειο «ηλίθιο», στέφεται νικητής. Ο Φρανσουά Πινιόν ένας αθώος, αφελής, καλοπροαίρετος άνθρωπος, είναι ο πολλά υποσχόμενος «ηλίθιος» του Πιερ γι’ αυτήν την εβδομάδα. Τον καλεί στον σπίτι του για να γνωριστούν και εν συνεχεία να πάνε στο δείπνο. Κι εδώ αρχίζει μία σειρά από ανατροπές, όπου διαλύονται τα πάντα. Ο Πινιόν με την αφέλεια και την αθωότητά του, προκαλεί απανωτούς σεισμούς. Μέσα σε λίγη ώρα, ο άτρωτος «man of the year», Πιερ, αποδομείται και γίνεται αξιοθρήνητος ανθρωπάκος. «Τελικά, ποιος απ’ τους δύο είναι ο ηλίθιος;» διερωτώνται οι συντελεστές.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιάννης Καραλάκος, Αρχοντία Κόμβου, Γεωργία Κωστούλα, Γιάννης Παπανικολάου, Δημήτρης Ράμπος, Χρήστος Σαββίδης και ο Φίλιππος Φράγκος.

Συντελεστές των παραστάσεων είναι τα μέλη της ομάδας: Κωνσταντίνος Τσιάκας, ο οποίος ανέλαβε τη σκηνοθεσία με βοηθό σκηνοθέτη τη Μιχαέλα Τσολακίδου. Τα σκηνικά – κοστούμια επιμελήθηκε η Ομάδα Αντίσκηνο, τη μουσική επιμέλεια έκανε ο Κωνσταντίνος Τσιάκας, τα φώτα και τον ήχο ο Γιάννης Στεφάνου, τις φωτογραφίες – Video ο Νικήτας Ζήρας, τη διεύθυνση παραγωγής οι Ελένη Τσιάκα – Απόστολος Ντέρτσας. Παραγωγή: Αντίσκηνο 2017.

Η τιμή εισόδου είναι 5 ευρώ. Χορηγός επικοινωνίας των παραστάσεων είναι η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου