ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τιμητική βραδιά για τον Ανδρέα Κατσιγιάννη

τιμητική-βραδιά-για-τον-ανδρέα-κατσιγ-255049

Τιμώμενο πρόσωπο, στο Φεστιβάλ Κιθάρας Μαγνησίας στον Βόλο από τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών, θα είναι ο διεθνώς καταξιωμένος Βολιώτης μουσικός Ανδρέας Κατσιγιάννης. Η τιμητική εκδήλωση για τον Ανδρέα Κατσιγιάνη θα πραγματοποιηθεί στη συναυλία της Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου-Μαγνησίας, το Σαββάτο 11 Νοεμβρίου, 18.30, στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας, από τον πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών Στέλιο Γκόλγκαρη και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Κιθάρας Μαγνησίας, Τάσο Ιωακειμίδη.

Ο Ανδρέας Κατσιγιάννης γεννήθηκε στις 3 Οκτωβρίου 1976. Η ενασχόλησή του με τη μουσική ξεκίνησε σε μικρή ηλικία, ενώ σύντομα ξεκίνησε να παίζει επαγγελματικά σαντούρι σε δίσκους και συναυλίες. Παράλληλα, σπούδασε βυζαντινή μουσική και ανώτερα θεωρητικά στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου. Το 1998, με δική του πρωτοβουλία και με τη βοήθεια φίλων μουσικών από τη Νέα Ιωνία του Βόλου, ιδρύθηκε η Εστουδιαντίνα της Νέας Ιωνίας.

Τον Δεκέμβρη του 2003 κυκλοφόρησε ο πρώτος δίσκος της ορχήστρας, σε παραγωγή του Γιώργου Νταλάρα, με τίτλο «Smyrne».

Συνεργάστηκε επίσης με τραγουδιστές από τον χώρο του λαϊκού και του έντεχνου τραγουδιού όπως η Νάνα Μούσχουρη, η Μαρία Φαραντούρη, ο Μανώλης Μητσιάς, η Γλυκερία, καθώς και με την πλειονότητα της νέας γενιάς τραγουδιστών, αλλά και από το χώρο της παράδοσης με ονόματα όπως Δόμνα Σαμίου, Χρόνης Αϊδονίδης, Ξανθίππη Καραθανάση, και τέλος με τους δεξιοτέχνες Γιώργο Κόρο, Γιάννη Βασιλόπουλο, Βασίλη Σαλέα και πλειάδα ξεχωριστών μουσικών και τραγουδιστών από τον χώρο αυτό.

Το 2003 σε διοργάνωση που έκανε το Υπουργείο Πολιτισμού της Σουηδίας συμμετείχε σε περιοδεία δέκα συναυλιών σε ολόκληρη τη Σουηδία συνοδευόμενος από τη συμφωνική ορχήστρα της Στοκχόλμης, παίζοντας διασκευές θεμάτων από την ελληνική παράδοση αλλά και έργα Ελλήνων συνθετών για σαντούρι και ορχήστρα.

Ένα ιδιαίτερο κομμάτι της μουσικής δραστηριότητας του Ανδρέα Κατσιγιάννη είναι η μουσική σύνθεση. Έχει γράψει μουσική για πάνω από δεκαπέντε θεατρικές παραγωγές. Επίσης έχει επενδύσει μουσικά πολλά ντοκιμαντέρ, αλλά έχει γράψει μουσική και για την τηλεόραση.

Το 2008 στα πλαίσια της διεκδίκησης -και τελικά ανάληψης-των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, ο Ανδρέας Κατσιγιάννης συνθέτει τον Ύμνο των Μεσογειακών Αγώνων.

Στον χώρο του τραγουδιού έχει δραστηριοποιηθεί τα τελευταία χρόνια με ιδιαίτερες συνεργασίες, όπως αυτή με τον Λευτέρη Παπαδόπουλο, τον Ηλία Κατσούλη, τον Ισαάκ Σούση από τον χώρο των στιχουργών. Έχει εκδώσει τρεις δίσκους με ορχηστρική μουσική και έχει συμμετοχές σε δεκάδες συλλογές ανά τον κόσμο.

Το Μάρτιο του 2009, ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος ο Β΄, του απένειμε το Οφίκιο του «Άρχοντος Μαΐστρος του Θρόνου» σε αναγνώριση του πολιτιστικού του έργου και της προσφοράς του στον Απόδημο Ελληνισμό. Είναι καθηγητής Μουσικής στη μέση εκπαίδευση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου