ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ερχεται το φεστιβάλ κιθάρας Βόλου

ερχεται-το-φεστιβάλ-κιθάρας-βόλου-262189

Eνα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ κιθάρας της Ελλάδας, το Φεστιβάλ Κιθάρας Μαγνησίας, θα διεξαχθεί 10 – 12 Νοεμβρίου στον Βόλο.

Πρόκειται για το Φεστιβάλ Κιθάρας Μαγνησίας που διοργανώνεται με τη στήριξη του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου και τη συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ είναι μια σημαντική προσωπικότητα της μουσικής στη Θεσσαλία και στην Ελλάδα γενικότερα, ο τραγουδοποιός και κιθαριστής Τάσος Ιωακειμίδης, από τη Νέα Ιωνία Βόλου, ο οποίος μεταξύ άλλων είναι και καλλιτεχνικός διευθυντής της Κιθαριστικής Ορχήστρας Μαγνησίας – Βόλου, που ίδρυσε και διηύθυνε στις πρώτες της συναυλίες ο μεγάλος δάσκαλος της κιθάρας Βαγγέλης Μπουντούνης.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ θα εμφανιστούν η Κιθαριστική Ορχήστρα Μαγνησίας – Βόλου φυσικά, που έχει ενταχθεί στην Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα και σολίστ τους διεθνούς φήμης κιθαριστές, Στέλιο και Γιώργο Γκόλγκαρη. Μαζί τους ο σπουδαίος Βολιώτης τραγουδιστής Κώστας Ζεμπίλας και η κιθαρίστρια Εύη Καλλία – Γκατζή, που θα συμπράξει ως κιθαριστικό ντουέτο με τον Τάσο Ιωακειμίδη.

Στην κύρια συναυλία του Φεστιβάλ, το Σαββάτο 11 Νοεμβρίου, θα συνεργαστεί η περίφημη Santa Barbara Guitar Orchestra με την Κιθαριστική Ορχήστρα Μαγνησίας, υπό τη διεύθυνση του επίσης Βολιώτη κιθαριστή και μαέστρου, Αλέξανδρου Παπαρίζου, και σολίστ τους Αχιλλέα Ακριτίδη, Σπύρο Κουκάκη και Ταξιάρχη Κούντρια.

Προσκεκλημένοι της διοργάνωσης είναι κορυφαία ονόματα της κιθάρας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως οι: Βασίλης Μαστοράκης, Κορίνα Βουγιούκα, Αντώνης Μυτακίδης, Μιχάλης Σουρβίνος, Χριστόδουλος Μπενετάτος, Δημήτρης Σβυντρίδης, Πέτρος Ρίστας, Αριστοτέλης Βρεττάκης, Γιώργος Αγιάσογλου, Ισίδωρος Αντωνίου, Γιούλα Αντωνίου, και οι νεαροί Ηλίας Διαμαντάκης, Γιώργος Μανώλης, Δημήτρης Σταυρόπουλος, Δήμητρα Γιάννου, Σπύρος Μάστορας, Γιώργος Κανελλόπουλος.

Ολες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα γίνουν στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας με ελεύθερη είσοδο για το κοινό της Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου