ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δράσεις πολιτισμού

δράσεις-πολιτισμού-268649

Οι εκδηλώσεις του Συλλόγου των Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου από τον Οκτώβριο ως και τον Ιανουάριο έχουν ως εξής:

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου διοργανώνεται μονοήμερη εκδρομή, 12 χιλιόμετρα δυτικά της Καρδίτσας, στον καλύτερα διατηρημένο αρχαϊκό μνημειακό ναό του Απόλλωνα στη Θεσσαλία, με συνοδό τον αρχαιολόγο Χαράλαμπο Ιντζεσίλογλου. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο μουσείο όπου εκτίθεται το χάλκινο λατρευτικό άγαλμα του Απόλλωνα και όλα τα ευρήματα του ναού. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 24210 35921, 6944685804.

Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου ο Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος Βόλου και ο Σύλλογος των Αποφοίτων διοργανώνουν στη Λέσχη της Εξωραϊστικής Βόλου στις 21.00 μουσική βραδιά όπου θα ανοίξουν το πρώτο μπουκάλι της σοδειάς του Beaujolais nouveau 2017 ακολουθώντας τη γαλλική παράδοση.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου «Aγιος Ιωσήφ» θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του κ. Κώστα Λούλη «Η Επιβίωση της Ελλάδας» τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στις 19.30. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με τον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο Βόλου.

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου στις 19.30 ο ιατρός Θοδωρής Μπουγάς , μικροβιολόγος θα μιλήσει με θέμα «Ιλαρά: η επανεμφάνιση ενός ξεχασμένου λοιμώδους νοσήματος» και ο ιατρός Δημήτρης Γεωργαντζής, μαιευτήρας – γυναικολόγος θα μιλήσει με θέμα «Ολα όσα θέλατε να ρωτήσετε για τον ιό HPV, τα εμβόλια και τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας».

Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου ο σύλλογος συμμετέχει στο χριστουγεννιάτικο μπαζάρ του Σχολείου «Αγιος Ιωσήφ» τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν σε ιδρύματα της πόλης, φιλανθρωπικές οργανώσεις και άπορες οικογένειες. Διοργανώνεται 13.00 – 15.30 στο χώρο του σχολείου όπως κάθε χρόνο.

Την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου στις 19.00 η Φαίη Τζανετουλάκου – Τσιώλη, ιστορικός τέχνης, θα μιλήσει με θέμα «Ντοκουμέντα 14 – η μεγαλύτερη έκθεση τέχνης στην Αθήνα». Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με τον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο Βόλου.

Στις 15 και 16 Δεκεμβρίου διοργανώνεται διήμερη πολιτιστική εκδρομή στη χριστουγεννιάτικη Αθήνα για να παρακολουθήσουν οι εκδρομείς το μπαλέτο «Η ωραία κοιμωμένη», στη νέα Εθνική Λυρική Σκηνή στο Κέντρο Πολιτισμού Στ. Νιάρχος. Πληροφορίες και κρατήσεις Α. Κουτσούκου τηλ 6944685804 και Φ. Ζημέρη τηλ 6944410944.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα θα κόψει ο Σύλλογος την Κυριακή14 Ιανουαρίου στις 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου «Αγιος Ιωσήφ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου