ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στην αιχμή της πρωτοπορίας

στην-αιχμή-της-πρωτοπορίας-288168

Μετά την επιτυχή πραγματοποίηση του Φεστιβάλ «Αιχμές» το 2016, η Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ προχωρά και πάλι στη διοργάνωση αυτού του ετήσιου κύκλου εκδηλώσεων, που φέτος αρχίζει να αποκτά διεθνή χαρακτήρα. Σκοπός του συγκεκριμένου κύκλου είναι να φέρει σε επαφή το κοινό της πόλης με ένα λιγότερο γνωστό αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρον κομμάτι της μουσικής, που βρίσκεται ακριβώς στην αιχμή του δόρατος της πρωτοπορίας, σε συνδυασμό με τις πλέον σύγχρονες αντιλήψεις για την κατανόηση της μουσικής και του ήχου. Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει τέσσερις συναυλίες (που θα πλαισιωθούν από σχετικές συζητήσεις) και μια επιπλέον διάλεξη, που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο ερχόμενο δίμηνο σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα.

Οι Χρίστος Χονδρόπουλος – Sébastien Marteau – Στράτος Μπιχάκης πραγματοποιούν σεμινάριο το Σάββατο 14 Οκτωβρίου, ώρα 17.00 και συναυλία στις 21.00 στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου.

Οι «Para» που απαρτίζονται από τους: Έλενα Κακαλιάγκου – Ingrid Schmoliner – Thomas Stempkowski, πραγματοποιούν συναυλία τη Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, ώρα 20:00, στο Δημοτικό Ωδείο και σεμινάριο το διήμερο Σάββατο 21 – Κυριακή 22 Οκτωβρίου, στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου. Η συναυλία αυτή πραγματοποιείται με επιχορήγηση από την Αυστριακή Πρεσβεία στην Ελλάδα.

Ο Dmitry Vasiliev, αυτοδίδακτος δημοσιογράφος με έδρα τη Μόσχα, πραγματοποιεί διάλεξη τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου στις 20:30, Δημοτικό Ωδείο Βόλου.

Σειρά έχουν οι Τάσος Στάμου – Στέφανος Χυτήρης – Θοδωρής Ζιάρκας με συναυλία και συζήτηση, την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, στις 20:00, στον Κινηματογράφο Αχίλλειο.

Ο φετινός κύκλος κλείνει με τους «Unsample», που απαρτίζονται από τους Λευτέρη Παπαδημητρίου – Μάριο Τσάγκαρη, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συναυλία το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, στις 20:00, Δημοτικό Ωδείο, και εργαστήρι – συζήτηση, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, στις 11:00, στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Δημοτικό Ωδείο Βόλου και τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου. Διευθύνεται καλλιτεχνικά και συντονίζεται από τον Ανδρέα Μιμαίο και τον Κωστή Δρυγιανάκη.

Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα δίνονται από τη γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου στην οποία κατατίθενται και αιτήσεις συμμετοχής. Διεύθυνση Μεταμορφώσεως 1, τηλέφωνο 2421039594.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου