ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Ένας περίπατος στην πόλη»

ένας-περίπατος-στην-πόλη-298901

Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:30μ.μ. το μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου Παναγιώτης Ανδριώτης, θα μας παρουσιάσει 60 φωτογραφίες, μαθητών του Ηρακλή Παπαϊωάννου από την Θεσσαλονίκη.

Οι φωτογραφίες που θα προβληθούν, περιλαμβάνονται σε λεύκωμα που επιμελήθηκε ο διευθυντής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης Ηρακλής Παπαϊωάννου. Είναι από την Τούμπα, την Άνω Πόλη, από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, από την Νέα Κρήνη αλλά και από την Αρετσού. Όπως αναφέρει ο Ηρακλής Παπαϊωάννου: “Πορτραίτα και αστικά τοπία συνέβαλαν σε μια χαμηλόφωνη διαπραγμάτευση του ορίου ανάμεσα στο εμφανώς ορατό και το αινιγματικά αόρατο, πρόκριναν τη ζύμωση της σύγχρονης συνθήκης με την ιστορική, των ίχνων της κατοίκησης με εκείνα της ερήμωσης”…

Η Έλλη Χρυσίδου, Αντιδήμαρχος πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης αναφέρει μεταξύ των άλλων: “Οι φωτογράφοι του φετινού περιπάτου, περιηγήθηκαν στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης και εντόπισαν φυσικό και αστικό φόντο, πάνω στο οποίο διαπραγματεύτηκαν το ορατό και το αόρατο, το προφανές και το υπαινικτικό. Πιστεύω πως μέσα από τις εικόνες τους και η δική μας θέαση θα περιπλανηθεί και θα σταθεί και κυρίως θα αισθανθεί”.

Οι φωτογράφοι που συμμετέχουν στην προβολή είναι οι ακόλουθοι: Απόστολος Μαϊκίδης, Γρηγόρης Δίγκας, Αντώνης Θεοδωρίδης, Δανάη Τεζαψίδου, Γιώργος Μπούτικος, Σίμος Σαλτιέλ, Ιωάννα Φωτιάδου, Βασίλης Παντελίδης, Βίκυ Γεωργίου, Πάρις Πετρίδης, Μαρίνος Τσαγκαράκης, Γιάννης Παντελίδης, Εύη Γιαννακού, Θόδωρος Ανδρεάδης, Λία Ναμπαντίδου, Κοσμάς Παυλίδης, Κωστής Αργυριάδης, Αχιλλέας Τηλέγραφος, Στέργιος Καράβατος

Η παρουσίαση των φωτογραφιών θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας (Μανδηλαρά και Σταδίου), την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:30μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου