ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δράσεις σε αρχαιολογικούς χώρους

δράσεις-σε-αρχαιολογικούς-χώρους-303497

Θεσμό αποτελούν οι «Ευρωπαϊκές μέρες πολιτιστικής κληρονομιάς» που πραγματοποιούνται στις 22 – 23 – 24 Σεπτεμβρίου με σειρά δράσεων.

Το θέμα των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς για τη διετία 2017-2018 είναι αφιερωμένο στις «ΠΟΛ(Ε)ΙΣ», παλιές και νέες, μεγάλες ή μικρότερες, σημαντικές ή λιγότερο σπουδαίες, με σκοπό μια διαφορετική αφήγηση της ιστορίας, που θα θέσει προβληματισμούς και θ’ ανοίξει συζητήσεις για τη μεταμόρφωσή τους μέσα στον σύγχρονο κόσμο και το μέλλον τους.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό με τις ακόλουθες δράσεις: Στο Γιαννοπούλειο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού, αύριο Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Στη χώρα της άλλης», για την ελληνιστική πόλη της Άλου, για παιδιά 10-12 ετών. Υπεύθυνη: Αιμιλία Καλογιάννη (e-mail: [email protected])

Στον αρχαιολογικό χώρο του λόφου Γορίτσας, Ν. Μαγνησίας αύριο Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Στα ίχνη μιας κρυμμένης πόλης», για παιδιά 10-12 ετών, με θέμα τη σπουδαιότητα της ελληνιστικής πόλης που βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο της Γορίτσας και δεν έχει ανασκαφεί μέχρι σήμερα. Υπεύθυνη επικοινωνίας: Ευμορφία Τσιαμάγκα (e-mail: [email protected], τηλ.: 2421076278).

Στον αρχαιολογικό χώρο Φθιωτίδων Θηβών (Ν. Αγχιάλου) προγραμματίζεται η δράση «Λαμπροτάτη Θηβαίων πόλις» περιηγήσεις στις Βασιλικές Α΄ και Β΄ της παλαιοχριστιανικής πόλης των Φθιωτιδών Θηβών (αύριο 22 και μεθαύριο 23 Σεπτεμβρίου, στις 11:00). Υπεύθυνος επικοινωνίας: Πασχάλης Σταντζούρης (e-mail: [email protected], τηλ.: 2421076278)

Στους αρχαιολογικούς χώρους της ελληνιστικής Άλου και των αρχαίων Φθιωτίδων Θηβών (4/10) θα πραγματοποιηθεί η δράση με τίτλο «Άλος και Φθιώτιδες Θήβες: ανακαλύπτοντας ξανά δύο πόλεις της Αχαΐας Φθιώτιδας» που περιλαμβάνει θεματικές περιηγήσεις. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη δράση αρχικά είχε προγραμματιστεί για την 1η Οκτωβρίου, τελικά όμως θα πραγματοποιηθεί στις 4 Οκτωβρίου, στις 09:00. Υπεύθυνες επικοινωνίας: Βάσω Ροντήρη & Σταματία Αλεξάνδρου (e-mail: [email protected] & [email protected], τηλ.: 2421076278).

Οι δράσεις που προγραμματίζονται για αύριο 22 Σεπτεμβρίου απευθύνονται σε σχολικές ομάδες, κατόπιν επικοινωνίας με τους υπεύθυνους για την οριστικοποίηση της επίσκεψης. Τις υπόλοιπες δράσεις μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Η είσοδος στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους της εφορείας, κατά το τριήμερο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (22, 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2017) είναι ελεύθερη για το κοινό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου