ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Να γίνεσαι δύο φορές», στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο ντε Κίρικο

να-γίνεσαι-δύο-φορές-στο-κέντρο-τέχν-312559

Η γλυπτική εγκατάσταση «Να γίνεσαι δύο φορές» της εικαστικού Κατερίνας Αθανασίου θα παρουσιαστεί στον 2ο όροφο και στον υπαίθριο χώρο του Κέντρου Τέχνης Τζιόρτζιο ντε Κίρικο αύριο Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στις 20.30 το βράδυ.

Τα έργα τέχνης της Κατερίνας Αθανασίου, που ταξίδεψαν από την παραλία του Βόλου έως τη Βυζίτσα και επιστρέφουν στον Βόλο για να εκτεθούν τώρα στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο ντε Κίρικο, θα εκτεθούν για πρώτη φορά σε κλειστό χώρο ενώ θα μπουν νοητά σε κίνηση μέσα από δρώμενο από την ad hoc «Νομάδα Χοροθεάτρου» που συναπαρτίζεται από τη χορογράφο-χορεύτρια Άντζελα Καλαντζή, τους Αναστασία Συργιάνη, Άσπα Σπυροπούλου, Ιωάννη Ζαμπαρδίκο, Κατερίνα Χιονίδη, Νικολέττα Θαμνοπούλου και την ηθοποιό Πόλυ Βλάχου.

Το δρώμενο ως μία νομαδική διαδρομή, που θα λάβει χώρα στο πλαίσιο της παρουσίασης της έκθεσης, θα ξεκινά από τον 2ο όροφο της έκθεσης για να ολοκληρωθεί μαζί με τους επισκέπτες στον πεζόδρομο της Μεταμορφώσεως μπροστά στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο ντε Κίρικο.

Ο επισκέπτης της έκθεσης θα έχει την ευκαιρία να δει τη γλυπτική εγκατάσταση της Κατερίνας Αθανασίου που εμφανίζει στοιχεία από την Arte Povera (Φτωχή Τέχνη).

Να σημειωθεί επίσης πως η γλυπτική εγκατάσταση θα παρουσιαστεί σε δύο ενότητες: τρία έργα με κοινωνικο-πολιτικό περιεχόμενο που η εικαστικός είχε φιλοτεχνήσει in situ στην παραλία του Βόλου τον Ιούνιο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βόλου, όπου και έμειναν τρεις μέρες, και πέντε έργα ως τμήμα εικαστικής performance που βρήκαν τον χώρο τους στη Βυζίτσα, στο πλαίσιο των τετραήμερων εκδηλώσεων «Ομιλίες στο βουνό» με θέματα ψυχανάλυσης και φιλοσοφίας, που οργάνωσε η ψυχίατρος Χλόη Κολύρη. Τα τελευταία πέντε έργα παρουσιάστηκαν στο κεντρικό καλντερίμι, στην πλατεία και σε κήπους, εμπνευσμένα από αφηγήσεις και παιδικές μνήμες της ηθοποιού Πόλυς Βλάχου, με καταγωγή από τη Βυζίτσα, γύρω από παιχνίδια και ιδιαίτερα πρόσωπα της ζωής του χωριού.

Η Κατερίνα Αθανασίου, απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ, Αθήνα) από το β΄ εργαστήριο γλυπτικής του Γιώργου Λάππα (1996) με μεταπτυχιακό στις «Ψηφιακές μορφές τέχνης» (2001), διδάσκει στο Τμήμα Γλυπτικής της ΑΣΚΤ ως μέλος ΕΕΠ από το 2010. Το 2008 σχεδίασε την ιδέα των «City Travellers», ενός συλλογικού τόπου όπου συναντιούνται διάφοροι άνθρωποι και οι εμπειρίες τους. Υπήρξε επίσης παραγωγός της web radio εκπομπής City Travellers στο Βeton 7 artradio από το 2013. Τα περισσότερα έργα της αφορούν in situ εγκαταστάσεις σε διάφορους χώρους – τόπους, performances και performative environments. Τελευταία ερευνά την ιδέα του documentation στην εικαστική τέχνη, σε χώρους με τους οποίους συνεργάζεται και μακροπρόθεσμα έχουν υποστηρίξει παρόμοιες προσπάθειες της σύγχρονης τέχνης,

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.

Η διάρκεια της έκθεσης είναι ως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου