ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Tαξίδι στο Σταυρό του Νότου»

tαξίδι-στο-σταυρό-του-νότου-342663

Το «Ταξίδι στον Σταυρό του Νότου» επιστρέφει για μία ακόμη παράσταση στον Βόλο την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στις 21.00 στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη». Μια μουσική παράσταση που χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα σημαντικότερα καλλιτεχνικά γεγονότα του 2016. Η μεγαλύτερη παραγωγή του καλοκαιριού, με θέμα τη ζωή και το έργο του Νίκου Καββαδία, σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου, ολοκληρώνει τον κύκλο των παραστάσεών της σε τέσσερις επιλεγμένες πόλεις: Βόλος – Θεσσαλονίκη – Πάτρα – Άργος.

Από τη Βάρδια και την ποίηση του Νίκου Καββαδία, στη συγκλονιστική μελοποίηση του Θάνου Μικρούτσικου. Ιστορικές αναφορές, μαρτυρίες αλλά και φανταστικές συναντήσεις σε υποθετικούς χρόνους και χώρους και κυρίως η θάλασσα, τα λιμάνια, η ζωή των ναυτικών, οι γυναίκες, «το ταξίδι για το ταξίδι», είναι τα βασικά υλικά που συνθέτουν το σενάριο του σκηνοθέτη που υπογράφει με τη συμβολή των συνεργατών του Παναγιώτας Πανταζή, Μαρούσκας Παναγιωτοπούλου και Βίκης Παναγιωτοπούλου.

Οι μουσικές και τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου, περασμένα πλέον στο DNA της μουσικής μας μνήμης, εξακολουθούν να αποκαλύπτουν και να φωτίζουν κάθε φορά τις πολυάριθμες διαστάσεις του ποιητικού έργου του Νίκου Καββαδία, που όπως ο ίδιος ο συνθέτης πιστεύει, «μίλησε για την ελευθερία, για την αξία της ανατροπής, για τη δύναμη της ζωής χωρίς συμβάσεις».

Ο Θέμης Μουμουλίδης, εμπνευστής και σκηνοθέτης της παράστασης παρουσιάζει την ανανεωμένη εκδοχή της, φωτίζοντας νέες εκφάνσεις της λεπτής δραματουργίας που συνθέτουν τη ζωή και το έργο του ποιητή, αλλά και τις μουσικές του συνθέτη.

Η κινηματογραφικής σύλληψης αφήγηση της παράστασης ζωντανεύει με τις ερμηνείες των Στέλιου Μάινα, Σταύρου Ζαλμά, Ελισάβετ Μουτάφη, Νίκου Αρβανίτη, Ιωάννη Παπαζήση, Μαρούσκας Παναγιωτοπούλου και 20 ακόμη ηθοποιών, χορευτών μουσικών επί σκηνής.

Ένα εξαιρετικό μουσικό σύνολο επί σκηνής οδηγούν τη Ρίτα Αντωνοπούλου τον Κώστα Θωμαΐδη και τη Μαριάννα Πολυχρονίδη, που ως τραγουδιστές, αλλά και ως δρώντα πρόσωπα, ερμηνεύουν τα κλασικά αγαπημένα σε τρεις γενιές τραγούδια.

Μουσική Θάνος Μικρούτσικος, σκηνοθεσία – σενάριο Θέμης Μουμουλίδης. Με τη συνεργασία των: Παναγιώτας Πανταζή, Μαρούσκας Παναγιωτοπούλου, Βίκης Παναγιωτοπούλου. Σκηνικό- κοστούμια Γιώργος Πάτσας, χορογραφία Σεσίλ Μικρούτσικου, σχεδιασμός ήχου Γιάννης Λαμπρόπουλος, φωτισμοί Σάκης Μπιρμπίλης.

Τους ρόλους ερμηνεύουν: Στέλιος Μάινας, Σταύρος Ζαλμάς, Ελισάβετ Μουτάφη, Νίκος Αρβανίτης, Ιωάννης Παπαζήσης, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Κώστας Φαλελάκης, Ελένη Ζαραφίδου, Ιούλιος Τζιάτας, Παναγιώτης Γουρζουλίδης, Νατάσσα Σαραντοπούλου, Βαγγέλης Σαλεύρης, Μπίλλιω Μαρνέλη.

Προπώληση: Viva.gr, Μουσικός Οίκος ΚΕΧΑΪΔΗΣ από 30 Αυγούστου. Τιμές εισιτηρίων: 14 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ, άνω των 65), 18 ευρώ κανονικό. Στην προπώληση διατίθεται περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων στην τιμή των 14 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου