ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Βραδιές γεμάτες μουσική

βραδιές-γεμάτες-μουσική-346490

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Μουσικό Φεστιβάλ Πάου, το οποίο άνοιξε αυλαία προχθές και θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Αυγούστου, στο Συνεδριακό-Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Πάου Αργαλαστής, για δεύτερη χρονιά.

Ο τίτλος «Συνυπάρξεις» που επελέγη φέτος, παραπέμπει στις ποικίλες μορφές συνύπαρξης που σηματοδοτεί η πρωτοβουλία ενός ακαδημαϊκού ιδρύματος να διοργανώσει μια μουσική και εκπαιδευτική δράση στο Πήλιο, που περιβάλλει δημιουργικά την έδρα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τον Βόλο.

Το Φεστιβάλ Πάου διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και υποστηρίζεται από την Επιτροπή Ερευνών και την Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Π.Θ. Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει η Μαρία Θωίδου, υπεύθυνη των Μουσικών Συνόλων, μέλος ΕΕΠ του Π.Θ, ενώ για την υλοποίηση του φεστιβάλ σημαντική είναι η εθελοντική προσφορά των συνεργατών και μελών των Μουσικών Συνόλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Πέμπτη 24 Αυγούστου στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί «Σπουδή πάνω στο ακομπανιαμέντο του λυρικού θέματος». Συμμετέχουν οι: Barbara Sauter, βιολί, τραγούδι, Μαρία Θωίδου, τραγούδι, Χάρης Γ. Καβαλιεράτος, αφήγηση, κιθάρα, ξύλινες κούκλες. Δεύτερο μέρος «Από το μπαρόκ στο παραδοσιακό βιολί», Σίμος Παπάνας, βιολί , Κυριάκος Γκουβέντας, βιολί.

Στο μεταξύ, στην πρώτη ημέρα του 2ου Μουσικού Φεστιβάλ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που πραγματοποιείται στο Συνεδριακό-Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Μονή Πάου Αργαλαστής, πλήθος κόσμου παραβρέθηκε.

Παρουσία του πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητή Γιώργου Πετράκου ,και πολλών φίλων του πολιτισμού, παρουσιάστηκε στο πρώτο μέρος ο Ε. Ζάχος-Παπαζαχαρίου εθνολόγος-ανθρωπολόγος και συγγραφέας που μίλησε για τη Μονή Πάου και το Βυζάντιο. Στη συνέχεια, στο δεύτερο μέρος η Νένα Βενετσάνου και ο Νότης Μαυρουδής που ξανασυναντήθηκαν καλλιτεχνικά μετά από μια εικοσαετία, συνεχίζοντας για δεύτερη χρονιά την πετυχημένη συνεργασία τους, μετά από την αίσθηση που έκαναν οι συναυλίες τους την περασμένη περίοδο με την σύμπραξη του νέου κιθαριστή Γιώργου Τοσικιάν ως μουσικό σύνολο πλέον, τραγούδησαν τα όνειρα, τις ελπίδες , τους καημούς της ψυχής και μάγεψαν το κοινό μουσικά.

Τόσο οι συναυλίες όσο και τα σεμινάρια προσφέρονται δωρεάν στο κοινό. Επίσης, στον εκθεσιακό χώρο της Μονής Πάου, λειτουργεί η έκθεση του Λάκη Μουρατίδη με τίτλο «Εικόνες Συσκευασίας. Κρατήσεις θέσεων και δηλώσεις συμμετοχής, στο τηλέφωνο 6931818614, κ. Νατάσα Αμπατζή και στο http://paoufestival2017.weebly.com/

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου