ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μαγικές βραδιές πολιτισμού

μαγικές-βραδιές-πολιτισμού-355564

Πολύς κόσμος συμμετέχει στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο θέατρο «Αλώνι» στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του φετινού καλοκαιριού, την Παρασκευή 18 Αυγούστου, 9 μ.μ., θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Συμβολαιoγράφος» του Ν. Βασιλειάδη, σε σκηνοθεσία Γ. Καραμίχου με την ηθοποιό Ηρώ Μανέ. Την Κυριακή 20 Αυγούστου, 9μ.μ., εξάλλου, διοργανώνεται συναυλία με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη.

Η τραγική κωμωδία του Νίκου Βασιλειάδη «Συμβολαιογράφος» με τη συγκλονιστική ερμηνεία της Ηρώς Μανέ που συνεχίζεται για έβδομη χρονιά παρουσιάζεται στις 18 Αυγούστου για μία παράσταση στο θέατρο Αλώνι στο πλαίσιο του καλοκαιρινού του φεστιβάλ.

Μια παράσταση απολογία και εξομολόγηση με σπαρακτική κορύφωση. Ένας βαθιά συγκινητικός μονόλογος μιας γυναίκας που ζει σε λάθος χώρο και χρόνο. Η νουβέλα του Νίκου Βασιλειάδη διασκευασμένη σε τραγική κωμωδία, από τον γνωστό ηθοποιό Γιώργο Καραμίχο, ευτύχησε στην απόδοσή της για επτά συνεχή χρόνια από την Υρώ Μανέ.

Μοναδική επί σκηνής, ηρωίδα και πρωταγωνίστρια, ερμηνεύει – αφηγείται την περασμένη ζωή της, σε μια μικρή κωμόπολη της επαρχίας σιγά – σιγά ξεδιπλώνει την ιστορία γύρω στα ’50 – ’60, στην οποία τα κυρίαρχα πρόσωπα, εκτός από την ίδια, είναι η κόρη της και ο γαμπρός της. Η Ερασμία, μια χήρα, μεγαλώνει τη μοναχοκόρη της, κλεισμένη σε ένα περίπτερο, εγκλωβισμένη στα ήθη και τα έθιμα της μικρής επαρχιακής πόλης που ζει. Μέχρι τη στιγμή που τη θλιβερή, μονότονη ζωή της, διακόπτει ο έρωτας, το πάθος. Μπορεί όμως μια γυναίκα της ηλικίας της να αγαπήσει; Και η κοινωνία μέσα στην οποία ζει μπορεί να το ανεχτεί; Θύτης και θύμα μαζί, επιθυμείτο απαγορευμένο. Αρχίζοντας από τον αλληγορικό, αλλά πετυχημένο τίτλο: ο «Συμβολαιογράφος» που είναι παρατσούκλι και αφορά έναν τσαγκάρη, που ο λόγος του για τον άφαντο επί σκηνής ήρωα είναι δέσμευση και «συμβόλαιο», με ό,τι αυτό σημαίνει και συνεπάγεται (καλό ή κακό). Στην εξέλιξη του έργου, η γλώσσα δίνει το στίγμα της στην παράσταση, καθώς ο συγγραφέας ανατρέπει την καθιερωμένη σύνταξη και αναμειγνύει στο στόμα της αγράμματης ηρωίδας του καθαρευουσιάνικες με λέξεις του τόπου της ιστορίας.

Κείμενο Νίκος Βασιλειάδης, σκηνοθεσία Γιώργος Καραμίχος. Στο ρόλο της Ερασμίας η ηθοποιός Υρώ Μανέ.

Ωρα έναρξης στις 9 μ.μ. Γενική είσοδος 10 ευρώ. Προπώληση στο Ουζερί του Στεφανή, Άγιος Γεώργιος Νηλείας τηλέφωνο 697260162 και «Μήλα μου για Μήλα», στις Μηλιές τηλέφωνο 24230 86100. Πληροφορίες για τα Θέατρο Αλώνι στο τηλέφωνο 6993339142, Γιώργος Τριανταφύλλου.

Συναυλία Αλκίνοου Ιωαννίδη

Ο γνωστός για τη φωνή και το ήθος του τραγουδοποιός Αλκίνοος Ιωαννίδης έρχεται στο Θέατρο Αλώνι Πηλίου για μια βραδιά την Κυριακή 20 Αυγούστου στις 9 μ.μ. ερμηνεύοντας δικά του παλιά και νέα τραγούδια.

Ενα πρόγραμμα με τραγούδια του Αλκίνοου Ιωαννίδη από όλη τη δημιουργική του πορεία, σε μια διαφορετική, ακουστική εκδοχή, με τον ίδιο να τα προσεγγίζει με έναν ξεχωριστό τρόπο στο μαγευτικό Αλώνι του Πηλίου του Αγίου Γεωργίου Νηλείας.

Ο Αλκίνοος μόνος, χωρίς επί σκηνής άλλους μουσικούς, συχνά χωρίς μικρόφωνο, παίζει το παιγνίδι των τραγουδιών έτοιμος για όλα ανοιχτός στα άπειρα ενδεχόμενα της στιγμής και της συνύπαρξης.

Πρόκειται για συναυλία ακρόασης όπως πάντα με πρωταγωνιστή τα ίδια τα τραγούδια. Γυμνά, όπως γεννήθηκαν, ευάλωτα, αλλά και δυνατά όσο ποτέ, στέκονται μπροστά μας. Διηγούνται μια ιστορία, μια σκέψη, ένα περιστατικό, για να βιώσουν μαζί μας την κατάργηση της απόστασης, τη διεύρυνση του χρόνου, τη μετατροπή του μοναχικού σε συλλογικό, την προσωρινή αθανασία.

Το πρόγραμμα αυτό θα είναι μια ακόμη απρόσμενη, συλλεκτική συναυλία, για μία μόνο βραδιά στο μαγευτικό Αλώνι με την εξαιρετική ακουστική και θέα. Σημεία Προπώλησης: Άγιος Γεώργιος Νηλείας, «Ουζερί του Στεφανή» τηλέφωνο 6972601620, Μηλιές, «Mήλα μου για Μήλα» τηλέφωνο 24230 86100, Bόλος 28ης Οκτωβρίου 118 Μουσικός Οίκος Κεχαίδης, τηλέφωνο 24210 37891. Γενική είσοδος: 15 ευρώ. Ώρα προσέλευσης 8.00 μ.μ. Ωρα έναρξης: 9.00 μ.μ

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Γιώργο Τριανταφύλλου στο τηλέφωνο 6973339142.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου