ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ψαράδικη βραδιά στην Αγριά -Σήμερα η κεντρική εκδήλωση

ψαράδικη-βραδιά-στην-αγριά-σήμερα-η-κε-385769

ΨΑΡΑΔΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΑ

Ξεκίνησε χθες η κορυφαία για τη δημοτική ενότητα της Αγριάς εκδήλωση. Πρόκειται για την Ψαράδικη βραδιά, που εκπροσωπεί τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της περιοχής.

Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Σάββατο 22 Ιουλίου, στην παραλία της Αγριάς. Θα ξεκινήσει στις 9.30 το βράδυ με ημίωρο πρόγραμμα παραδοσιακού χορού από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγριάς – Δράκειας «Ο Άγιος Γεώργιος» και υπεύθυνο χοροδιδάσκαλο τον Κωνσταντίνο Μούτο. Στις 10.00 ακριβώς θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με την ορχήστρα του Νίκου Κονιτόπουλου, τον Βασίλη Σδούκο στο μπουζούκι και τη συμμετοχή της Αθηνάς Ρηγοπούλου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγριάς – Δράκειας «Ο Άγιος Γεώργιος» λειτουργεί με τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών από το 1976. Είναι μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού υπό την αιγίδα της UNESCO και του θεάτρου Δόρα Στράτου, από το οποίο έχει λάβει τιμητική διακρίσεις το 2011 και το 2013. Έχει συνεργαστεί με μεγάλες προσωπικότητες της μουσικής και της λαϊκής παράδοσης όπως η Δόμνα Σαμίου και ο Σίμωνας Καρράς, καθώς και με σπουδαίες ορχήστρες παραδοσιακής μουσικής. Συμμετέχει και διοργανώνει φεστιβάλ με συμμετοχές από τον Ελλαδικό και τον διεθνή χώρο αποσπώντας διακρίσεις και βραβεία, αναβιώνει ήθη και έθιμα της ευρύτερης περιοχής του Πηλίου, ενώ διατηρεί και ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής με τη συμμετοχή εξαιρετικών μουσικών του Βόλου και του Πηλίου.

Ο Νίκος Κονιτόπουλος: Κατάγεται από τη Νάξο. Παίζει βιολί και λαούτο, είναι μουσικοσυνθέτης και στιχουργός. Το 1990 εμφανίζεται στη δισκογραφία με το δίσκο «Κύμα Κύμα Στ’ Ακρογιάλι», «Μια αγάπη δεν τελειώνει» και μετρά πληθώρα συνεργασιών όπως με τον Χρήστο Νικολόπουλο αλλά και με άλλους λαϊκούς καλλιτέχνες. Έχει εμφανιστεί με την ευρύτερη οικογένεια Κονιτοπουλέων στο Μουράγιο/Αρμενάκι καθώς και στη Γοργόνα (Αχαρνών).

Τελευταία συνοδεύεται από μια εξαιρετικά ποιοτική ορχήστρα, με τον Βασίλη Σδούκο μαέστρο και βιρτουόζο του μπουζουκιού και την Αθηνά Ρηγοπούλου, κόρη της Τζένης Βάνου.

Στην εμφάνισή του στην Ψαράδικη βραδιά της Αγριάς, θα παρουσιάσει ένα ποικίλο πρόγραμμα με αντιπροσωπευτικά δείγματα από το λαϊκό, έντεχνο, νησιώτικο και παραδοσιακό τραγούδι, με τη συνοδεία της κόρης της αξέχαστης σε όλους μας Τζένης Βάνου.

Πλούσιος μπουφές θα στηθεί στον χώρο της εκδήλωσης με την παραδοσιακή κακαβιά, ψαρομεζέδες, κρεατομεζέδες, αναψυκτικά και ποτά που θα προσφέρονται όπως πάντα σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Για τη συγκεκριμένη βραδιά συνεργάζονται πλήθος φορέων της περιοχής και πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν οι παραδοσιακές φωτοβολίδες που κατακλύσουν τον αγριώτικο ουρανό από τον Σύλλογο των Ψαράδων της περιοχής. Οι εκδηλώσεις της Ψαράδικης βραδιάς δίνουν την ευκαιρία στο κοινό της Αγριάς και της ευρύτερης περιοχής του Βόλου για ψυχαγωγία, χωρίς να χρειαστεί να καταβάλλει ο θεατής των εκδηλώσεων το παραμικρό αντίτιμο εισιτηρίου, και παράλληλα οι θεατές που θα επιλέξουν να προμηθευτούν ποτά και εδέσματα της κεντρικής βραδιάς, θα τα παραλάβουν σε συμβολικές τιμές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου