ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Καλοκαιρινό μουσικό φεστιβάλ στην Πάου

καλοκαιρινό-μουσικό-φεστιβάλ-στην-πά-386987

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ 2η ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Μουσικές, αλλά και εκπαιδευτικές δράσεις θα περιλαμβάνει το Μουσικό Φεστιβάλ Πάου 2017 που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών και ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Στο θέμα αναφέρθηκαν σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η αναπληρώτρια πρύτανης Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων του Π.Θ., Ιωάννα Λαλιώτου και η Μαρία Θωίδου, καλλιτεχνική διευθύντρια Φεστιβάλ Πάου, που διοργανώνεται στο διάστημα από τις 18 έως τις 28 Αυγούστου 2017, στο Συνεδριακό-Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Πάου Αργαλαστής.

Η κ. Λαλιώτου απηύθυνε πρόσκληση στο κοινό να συμμετάσχει λέγοντας ότι το Π.Θ. διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Μουσικό Φεστιβάλ Πάου. «Ο τίτλος της φετινής διοργάνωσης είναι Συνυπάρξεις παραπέμποντας στις ποικίλες μορφές συνύπαρξης που σηματοδοτεί η πρωτοβουλία ενός Ακαδημαϊκού Ιδρύματος να διοργανώσει μια μουσική και εκπαιδευτική δράση στο Πήλιο που περιβάλλει δημιουργικά την έδρα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Βόλο. Είναι μεγάλη τιμή να σας προσκαλέσουμε να συμμετάσχετε και να συνυπάρξετε μαζί μας μουσικά και πολιτιστικά από τις 18 έως τις 28 Αυγούστου 2017, στο Συνεδριακό – Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην ΠάουΑργαλαστής», τόνισε.

Η Μαρία Θωίδου επισήμανε από την πλευρά της, ότι καταξιωμένοι μουσικοί από διαφορετικές μουσικές αφετηρίες «συνυπάρχουν» πάνω στη σκηνή και κάτω από τον υπέροχο ουρανό της Πάου, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας ( Παλαιά Μονή Πάου ), στην Αργαλαστή.

«Σε μια εποχή όπου η αξιοπρέπεια έχει σκληρά χτυπηθεί, το Φεστιβάλ Πάου προσφέρει προστασία πνευματική και εμπνέει στους επισκέπτες την επιθυμία να συμμετέχουν σιωπηλά σε μια αντιεμπορική, εκπαιδευτική διαδικασία ανάτασης, αυτή που χαρακτηρίζει την αυθεντική λειτουργία ενός Πανεπιστημίου που φτιάχνει πολιτισμό», ανέφερε η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Πάου.

Το Φεστιβάλ Πάου διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και υποστηρίζεται από την Επιτροπή Ερευνών και την Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Π.Θ.

Για την υλοποίηση του Φεστιβάλ καθοριστική είναι η εθελοντική προσφορά των συνεργατών και μελών των Μουσικών Συνόλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας οι οποίοι προσφέρουν υπηρεσίες στην οργάνωση και στη διενέργεια των συναυλιών.

Τη μέριμνα για την προώθηση της εκδήλωσης έχει το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Τμήματος Μορφωτικών Ανταλλαγών & Δημοσίων Σχέσεων του Π.Θ.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει η επιστημονική υπεύθυνος του έργου Μαρία Θωίδου, υπεύθυνη των Μουσικών Συνόλων του Π.Θ., μέλος ΕΕΠ. Στην οργανωτική επιτροπή υποστήριξης του Φεστιβάλ συμμετέχουν αφιλοκερδώς οι εθελοντές Νατάσα Αμπατζή, Φανή Μόραλη, Βασίλης Ντάβας, Κυριακή Δούδη, Χρυσάνθη Μαραγκουδάκη.

Οκτώ συναυλίες

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 8 συναυλίες στις ακόλουθες χρονικές περιόδους:

1η περίοδος: 18,19 και 20 Αυγούστου

2η περίοδος: 24, 25, 26, 27 και 28 Αυγούστου

και επιπλέον τέσσερα ανοιχτά σεμινάρια από τις 21 έως τις 24 Αυγούστου.

Τόσο οι συναυλίες όσο και τα σεμινάρια προσφέρονται φέτος για πρώτη φορά δωρεάν στο κοινό.

Στο Φεστιβάλ Πάου2017 – Συνυπάρξεις είναι καλεσμένοι οι μουσικοί:

Νότης Μαυρουδής, Νένα Βενετσάνου, Γιώργος Τοσικιάν, Δημήτρης Δεμίρης και SmokinBlues, Γιώργος Ταμπάκης, Κατερίνα Φωτεινάκη, Εύη Φιλίππου, Σίμος Παπάνας, Κυριάκος Γκουβέντας, Αυγερινή Γάτση, JamesWylie, FaustoSierakowski, Αλέξανδρος Πουλαράκης, Ουρανία Λαμπροπούλου, Ευγένιος Βούλγαρης, Μαρία Σίμογλου, Θύμιος Ατζακάς, Μιχάλης Κουλουμής, Παντελής Χατζηκυριάκος, Γιάννης Αλεξανδρής, Ηρώ Μενέγου και οι Bouche Fermee, Φίλιππος Κωσταβέλης και το Πέταγμα της Φωνής, Μαρία Θωίδου και Μουσικά Σύνολα του Π.Θ.

Επίσης, στον εκθεσιακό χώρο της Μονής Πάου θα λειτουργήσει η έκθεση του Λάκη Μουρατίδη «Εικόνες Συσκευασίας» με έργα του ζωγράφου και εικαστικού τα οποία έχουν φιλοτεχνήσει βιβλία και cd (ανάμεσά τους και το τελευταίο cd των Μουσικών Συνόλων του Π.Θ. «Φέρε μαζί σου χρόνο»).

Η ιστοσελίδα, το αναλυτικό πρόγραμμα καθώς και η τελική αφίσα του φεστιβάλ θα δοθούν στη δημοσιότητα και θα αναρτηθούν στο Fb και στο site του Π.Θ. τις προσεχείς ημέρες.

Η ιστοσελίδα, το αναλυτικό πρόγραμμα καθώς και η αφίσα του Φεστιβάλ θα αναρτηθούν στο Fb (https://www.facebook.com/uth.gr/) και στο site του Π.Θ. (www.uth.gr) και θα σας αποσταλούν τις προσεχείς ημέρες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου