ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Αλίκη στη χώρα των ψαριών

η-αλίκη-στη-χώρα-των-ψαριών-394786

Η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη και η θεατρική εταιρία «Μέθεξις» παρουσιάζουν το ανατρεπτικό και πολυεπίπεδο παραμύθι του Γιάννη Ξανθούλη «Η Αλίκη στη χώρα των Ψαριών». Η Αλίκη θα βρίσκεται στον Βόλο σήμερα Παρασκευή 14 Ιουλίου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στις 21:00.

Η μικρή Αλίκη ξεκινάει για διακοπές. Το καράβι που τη μεταφέρει βυθίζεται, και η ίδια σώζεται από ένα δελφίνι. Μέχρι να συναντήσει και πάλι τους γονείς της θα πρέπει να φιλοξενηθεί για λίγο στον βυθό της θάλασσας. Ξαφνικά χάνει την εμπιστοσύνη των ψαριών και βρίσκεται να είναι αιχμάλωτή τους. Με τη βοήθεια του δελφινιού θα προσπαθήσει να κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη των καινούριων φίλων της. Η ίδια για να το καταφέρει αυτό γίνεται δασκάλα στον βυθό και αναλαμβάνει να διδάξει στα ψάρια πώς ζούνε οι άνθρωποι. Τα ψάρια μαθαίνοντας να μιμούνται τους ανθρώπους, θα αποκτήσουν όλα τα άσχημα χαρακτηριστικά της ανθρώπινης φύσης, θα γίνουν εγωκεντρικά, φιλοχρήματα, πολεμοχαρή, θα αρχίσουν να μετρούν την αξία τους με βάση την αξία που έχουν στις ανθρώπινες αγορές.

Μια διαδραστική και επίκαιρη παράσταση που με πολύ μουσική, φαντασία και χιούμορ σχολιάζει την εποχή μας, αποκαλύπτει τις αξίες της οικογένειας, της φιλίας, της ανιδιοτέλειας, της υπευθυνότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Συγγραφέας είναι ο Γιάννης Ξανθούλης, σκηνοθέτης ο Χρήστος Τριπόδης, ενδυματολόγος Ματίνα Μέγκλα, σκηνικά Θανάσης Κόκκας, μουσική Μιχάλης Τριπόδης. Πρωταγωνιστούν: Μαρία Θωμά, Τζούλι Τσόλκα, Βασίλης Γιακουμάρος, Χρήστος Τριπόδης, Δημήτρης Ζωγραφάκης, Φαίη Ψωμαδάκη, Χριστίνα Χρήστου.

Προπώληση εισιτηρίων 7 ευρώ στον Μουσικό Οίκο Κεχαΐδη (28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 118Α, 2421037891) και ηλεκτρονική προπώληση στο viva.gr ή στο 11876. Η γενική τιμή εισόδου είναι 8 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου