ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Ερωτας στα χρόνια του πολέμου»

ερωτας-στα-χρόνια-του-πολέμου-396295

Το νέο ιστορικό μυθιστόρημα των καθηγητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κωνσταντίνου Ι. Γουργουλιάνη και Νίκου Κυριαζή με τίτλο «Ο έρωτας στα χρόνια του πολέμου», παρουσιάζουν την ερχόμενη Δευτέρα 17 Ιουλίου στις 9 το βράδυ στον κήπο του Αρχοντικού Ζαφειρίου στον Άγιο Ονούφριο Βόλου, το Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης «Ιωλκός», τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (ΓΑΚ)-Αρχεία Ν. Μαγνησίας και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Μαγνησίας, σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Ωκεανός» και το βιβλιοπωλείο «Η Πένα».

Με το νέο αυτό μυθιστόρημά τους, οι συγγραφείς ξαναγυρνούν τον αναγνώστη στο σανατόριο του γιατρού Καραμάνη στο μαγικό βουνό στα χρόνια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Η ιστορία είναι συνέχεια του προηγούμενου βιβλίου «Ο Έρωτας και το Όνειρο». Οκτώβριος του 1940. Η Άννα έχει αφήσει εδώ και ένα χρόνο το σανατόριο και τον γιατρό. Από τον Ιούνιο του 1940 είναι και επίσημα πλέον σύζυγος του αλαφροΐσκιωτου ποιητή Άγγελου Σικελιανού. Όμως η ζωή στο σανατόριο πρέπει να συνεχιστεί. Στην αγγελία του γιατρού για βοηθό ανταποκρίνεται η νεαρή Αντιγόνη, η οποία εγκαταλείπει την ήσυχη ζωή της στην Αθήνα και ανεβαίνει στο Πήλιο, όπως πριν από πολλά χρόνια η Άννα. Εκεί το καλομαθημένο κορίτσι της πόλης θα έρθει αντιμέτωπο με την αρρώστια και τον θάνατο, που θα έχουν ως συνέπεια να αναθεωρήσει τη στάση της για τη ζωή. Στο πρόσωπο του Νίκου Δενδρινού θα γνωρίσει τον έρωτα και θα αρχίσει να ονειρεύεται για το μέλλον. Η θύελλα όμως του πολέμου θα φέρει ανατροπές όχι μόνο στις ζωές των πρωταγωνιστών, αλλά και στην καθημερινότητα του σανατορίου. Στον χώρο αυτό ο γιατρός Καραμάνης και η νεαρή Αντιγόνη θα δώσουν τη δική τους μάχη ανάμεσα στα πάθη που γεννάει ο πόλεμος, προσπαθώντας να γεφυρώσουν το χάσμα ανάμεσα σε φίλους και εχθρούς. Θα τα καταφέρουν;

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Αννίτα Πρασσά, Δρ Ιστορίας, προϊσταμένη ΓΑΚ – Αρχείων Μαγνησίας, η Βίκυ Μαντζώρου, φιλόλογος, πρόεδρος Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Μαγνησίας και οι συγγραφείς. Αποσπάσματα του βιβλίου θα επιλέξουν και θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Βασίλης Μητσάκης και Αμαλία Γκιζά. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από τη μέτζο σοπράνο Σοφία Καγιά, τον φλαουτίστα Πέπο Σάλεμ και φωτογραφίες του sanatorio project (2011-2012) των εικαστικών Μαρίας Ανδρομάχης Χατζηνικολάου και Νίκου Ποδιά. Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου