ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Το απαγορευμένο ποδήλατο»

το-απαγορευμένο-ποδήλατο-409310

Το Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής παρέμβασης «Ιωλκός» , σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αρχείων Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου, για έκτη συνεχόμενη χρονιά συνεχίζει τις προβολές του στη δροσερή αυλή του Αρχοντικού Ζαφειρίου στον Άγιο Ονούφριο.

Την ερχόμενη Τετάρτη 5 Ιουλίου στις 9.30μ.μ. προγραμματίζεται η προβολή της ταινίας «Το απαγορευμένο ποδήλατο» , κοινωνική Σαουδαραβική ταινία σε σκηνοθεσία Χάιφα Αλ Μανσούρ με τους: Γουάαντ Μοχάμεντ, Ρεέμ Αμπντουλάχ, Σουλτάν Αλ Ασάφ. Το Απαγορευμένο Ποδήλατο αποτελεί σίγουρα έναν ελπιδοφόρο κινηματογραφικό άθλο.

Πρόκειται για την πρώτη ταινία γυρισμένη εξ ολοκλήρου στη Σαουδική Αραβία, την οποία μάλιστα σκηνοθέτησε γυναίκα. Και όλα αυτά σε μία χώρα όπου έχει απαγορευθεί η λειτουργία κινηματογράφων εδώ και 30 χρόνια και όπου απαγορεύεται στις γυναίκες να ψηφίζουν και να οδηγούν ακόμα και ποδήλατο.

Όμως η αξία της ταινίας -που έχει αποσπάσει τη θερμή υποδοχή του κοινού και πολλές διεθνείς φεστιβαλικές διακρίσεις- δεν εξαντλείται μόνο στην τόλμη της δημιουργού της, Haifaa Al Mansour, να πραγματοποιήσει ένα γύρισμα σε αντίξοες συνθήκες. Αντί εισιτηρίου οι θεατές παρακαλούνται να προσφέρουν ένα τρόφιμο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου