ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παγκόσμιο Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου

παγκόσμιο-φεστιβάλ-κιθάρας-βόλου-409480

Σημαντικό πολιτιστικό γεγονός αποτελεί το 34ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, που θα διεξαχθεί από 7 έως 9 Ιουλίου στον Πολυχώρο Φουντούλη και στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη». Διοργανώνεται από το Ωδείο Φουντούλη, τον Δήμο Βόλου (ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου) και τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών.

Το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, είναι το μοναδικό φεστιβάλ στον κόσμο που πραγματοποιείται δύο φορές τον χρόνο, χειμώνα και καλοκαίρι.

Καλλιτεχνικός διευθυντής είναι ο διεθνούς φήμης κιθαριστής – συνθέτης και καθηγητής Γιώργος Φουντούλης. Επίσημοι προσκεκλημένοι του φεστιβάλ είναι οι διάσημοι Αμερικανοί κιθαριστές και καθηγητές τους Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια David Grimes, Michael Nigro και Gregory Newton. Επίτιμος προσκεκλημένος είναι ο μεγάλος δάσκαλος της κιθάρας Βαγγέλης Μπουντούνης.

Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνονται συναυλίες, σεμινάρια, διαγωνισμοί και διαλέξεις κιθάρας. Στην κύρια συναυλία του φεστιβάλ, το ερχόμενο Σάββατο 8 Ιουλίου, στις 9μ.μ., θα εμφανιστεί η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Φουντούλη και του σπουδαίου Αμερικανού κιθαριστή και μαέστρου David Grimes, ενώ συμμετέχουν διεθνείς σολίστ.

Η διεθνούς φήμης δισκογραφική εταιρεία FM RECORDS θα ηχογραφήσει, θα μαγνητοσκοπήσει και θα κυκλοφορήσει ψηφιακά στις μεγαλύτερες πλατφόρμες μουσικής του κόσμου όλες τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ.

Μεταξύ άλλων, η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου, στις 8 Ιουλίου, στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Βόλου, θα παρουσιάσει τον «Αντίλαλο», έναν ύμνο για την Κύπρο σε ποίηση του Αδάμου Μουζουρή, (προέδρου του Συλλόγου Κυπρίων Ν. Μαγνησίας), καθώς επίσης και ένα μέρος από το «Μονόγραμμα» του Ελύτη σε πρώτη παγκόσμια μελοποίηση από τον Γιώργο Φουντούλη.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του φεστιβάλ θα εμφανιστούν σπουδαίοι δάσκαλοι, σολίστ και διευθυντές άλλων φεστιβάλ όπως ο Στέλιος Γκόλγκαρης – διεθνής σολίστ της «Sony Classical» και πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, ο Vadim Bobyr – διεθνής Ρώσος κιθαρίστας και μόνιμο Μέλος της Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου και πολλοί άλλοι. Οι συναυλίες του Φεστιβάλ, θα δοθούν με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Εκατό διεθνείς και τοπικοί φορείς, ιδιωτικοί και δημόσιοι, στηρίζουν ή εργάζονται αφιλοκερδώς για τον ίδιο σκοπό, «να γίνει ο Βόλος το Κέντρο του Κόσμου».

Την Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου θα διευθύνουν οι Γιώργος Φουντούλης και David Grimes και συμμετέχουν οι σολίστ: Γιώργος Φουντούλης, Στέλιος Γκόλγκαρης, David Grimes, Michael Nigro, Gregory Newton, Τάσος Ιωακειμίδης, Vadim Bobjr, Μαρίνα Βολουδάκη, Ανέστης Λουλούδης και Cornel Buiuc.

Η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου είναι μια ορχήστρα όλης της πόλης του Βόλου με παγκόσμια ακτινοβολία. Ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2015 από τον Γιώργο Φουντούλη, με μια μεγαλειώδη συναυλία υπό τη διεύθυνση του μεγάλου δάσκαλου και μαέστρου Βαγγέλη Μπουντούνη, στα πλαίσια του 16ου Χειμερινού Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου, παρουσία του δημάρχου κ. Αχιλλέα Μπέου και στελεχών του δήμου. Συμμετέχουν κιθαριστές, επαγγελματίες και ερασιτέχνες από το Βόλο, από άλλες πόλεις και από άλλες χώρες, καθώς και σπουδαστές κιθάρας απ’ όλα τα ωδεία του Βόλου και όχι μόνο. Διευθύνεται από κορυφαίους μαέστρους απ’ όλο τον κόσμο.

Στην προσεχή μεγάλη συναυλία, το Σάββατο 8 Ιουλίου στο Ανοιχτό Θέατρο Βόλου, προσκεκλημένος μαέστρος είναι ο David Grimes, κορυφαίος μαέστρος, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, πρόεδρος του Guitar Foundation of America, του μεγαλύτερου οργανισμού κιθάρας στον κόσμο.

O David Grimes έρχεται από την Καλιφόρνια για να διευθύνει την Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου στα έργα του Γιώργου Φουντούλη «Delirium», «Αντίλαλος» και «Ρεμπέτικο», το Σάββατο 8 Ιουλίου στο Ανοιχτό Θέατρο Βόλου. Ο David Grimes, σημειωτέον, είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο της κιθάρας, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, πρόεδρος επί σειρά ετών του «Guitar Foundation of America», του μεγαλύτερου οργανισμού κιθάρας στον κόσμο) και ενεργό μέλος επί σειρά ετών του «Volos World Guitar Festival».

Χορηγός επικοινωνίας του φεστιβάλ και των εκδηλώσεων είναι η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου