ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μελωδική βραδιά απόψε

μελωδική-βραδιά-απόψε-414400

Συναυλία – αφιέρωμα στη μουσική διαδρομή της Άλκηστις Πρωτοψάλτη θα πραγματοποιήσει το Μουσικό Σχολείο Βόλου σήμερα Τρίτη 27 Ιουνίου στις 9.30μ.μ. στο Ανοιχτό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη». Πρόκειται για μια καταξιωμένη καλλιτέχνιδα που δε δίστασε να δοκιμαστεί σε διαφορετικά μουσικά είδη, απέφυγε την ασφαλή πεπατημένη, αρνήθηκε τη μανιέρα και την τυποποίηση, και δικαιώθηκε πανηγυρικά σε κάθε της τόλμημα. Στερεή βάση σε κάθε της κίνηση, το αδιαπραγμάτευτο ταλέντο και η σκληρή δουλειά και προετοιμασία.

Ο Ζαφείρης Κουκουσέλης έκανε την ενορχήστρωση των κομματιών και θα διευθύνει την ορχήστρα του σχολείου. Υπεύθυνες της διδασκαλίας της χορωδίας και των σολίστ είναι η Κερασία Σιάρα και η Ιωάννα Χατζάκη. Η διοργάνωση μιας τόσο μεγάλης συναυλίας, με ορχήστρα, σολίστ και χορωδία, έγινε εφικτή χάρη στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου, ο οποίος ανέλαβε την παραγωγή της, με την ακούραστη διευθύντρια Αρετή Τζανετοπούλου να ενθαρρύνει κάθε προσπάθεια.

Το Σύνολο Ελληνικής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Βόλου ιδρύθηκε το 2009 από τον καθηγητή Ζαφείρη Κουκουσέλη, με σκοπό τη μελέτη και διδασκαλία της έντεχνης, λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής του τόπου μας. Υπεύθυνες για τη Χορωδία είναι οι καθηγήτριες Κερασία Σιάρα και Ιωάννα Χατζάκη.

Το Σύνολο Ελληνικής Μουσικής διαγράφει μια εξαιρετική πορεία μέσα από τα αφιερώματα σε έλληνες δημιουργούς όπως οι: Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Βασίλης Τσιτσάνης, Μανώλης Μητσιάς, Μάνος Ελευθερίου κ.α. Μαζί του έχουν συμπράξει οι: Γ. Νταλάρας, Χρ. Αηδονίδης, Χ. Γαργανουράκης, Δ. Μπάσσης, Β. Λέκκας, Π. Θαλασσινός, Λ. Μαχαιρίτσας, Ελ. Αρβελέρ, Χ. Νικολόπουλος, Ορχήστρα Εστουδιαντίνα, μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού κ.ά. Οι συναυλίες του έχουν φιλοξενηθεί στα Μέγαρα Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στο Αρχαίο Θέατρο Δελφών, στην αίθουσα Τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, στο Αμφιθέατρο Κορδάτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στα δημοτικά θέατρα Βόλου και Λαμίας στο Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου. Έχει δώσει παραστάσεις στο εξωτερικό προσκεκλημένο από το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών στην Ίμβρο σε συναυλία αφιερωμένη στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο καθώς και στη Νίκαια της Γαλλίας, προσκεκλημένο από την Ελληνική Ομογένεια που γιόρταζε το 60 χρόνια της.

Έχει παρουσιαστεί σε τηλεοπτικές εκπομπές στην κρατική τηλεόραση και στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha στην εκπομπή «Στην υγειά μας» του Σπύρου Παπαδόπουλου. Εμφανίστηκε στο 7ο Συνέδριο της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση Ε.Ε.Μ.Ε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και αλλού, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου