ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μουσικές στιγμές στην πόλη

μουσικές-στιγμές-στην-πόλη-422827

Για ακόμη μια χρονιά, την ενδέκατη στη σειρά, η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, το μεγαλύτερο ταυτόχρονο πολιτιστικό γεγονός στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει. Η Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου συμμετέχει και φέτος με τις δικές της μουσικές δυνάμεις και προτάσεις στον επιτυχημένο αυτό θεσμό που έχει εντάξει την πόλη μας στο δίκτυο των άλλων ελληνικών πόλεων και στο σύνολο των πόλεων της Ευρώπης που γιορτάζουν το γεγονός. Όλη η πόλη του Βόλου ζωντανεύει με ήχους σε δωρεάν εκδηλώσεις όλων των μουσικών ειδών.

Φέτος, στα 10 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην πόλη, η Γιορτή της Μουσικής έχει σκοπό για άλλη μια φορά να μαγέψει το κοινό με την παρουσία συνολικά 80 σχημάτων (250 καλλιτέχνες) σε πάνω από 45 εκδηλώσεις που θα μεταμορφώσουν με νότες διάφορα σημεία της πόλης, από τον Άναυρο μέχρι τα Παλιά και στα στενά του κέντρου.

Η γιορτή συνεχίζεται σήμερα, Τρίτη 20 Ιουνίου με τις παρακάτω δράσεις: Τοπάλη – Δημητριάδος στις 8:00μ.μ. πραγματοποιείται βραδιά χορού με την ομάδα χορού «Independance» και τον DJ Estelio, σε συνεργασία με το «Bruno cafe». Στην παραλία Βόλου – Ηρώον στις 9:00μ.μ. προγραμματίζεται συναυλία της Καμεράτας Νέων Δημοτικού Ωδείου Βόλου. Συμμετέχουν σπουδαστές των καθηγητών εγχόρδων του ωδείου. Βιολί Απόστολος Μητράς και Άντζελα Μπατίστα, βιόλα Γιώργος Σκίμπας, βιολοντσέλο Θέμης Βαγενάς, κοντραμπάσο Νάνση Χατζή, σε διδασκαλία του Θέμη Βαγενά. Αγίου Νικολάου – Τάκη Οικονομάκη, στις 9:30μ.μ., θα εμφανιστεί το μουσικό σχήμα «Της Μουσικής τα Αρώματα» με τους Δημήτρη Γεωργίου, Κώστα Ζεμπίλα, Γιάννη Σιάρρα, σε συνεργασία με τα καταστήματα «Blossom», «Σβούρα». Αντωνοπούλου και Σωκράτους, 9:30μ.μ., εμφανίζονται οι «Volos Jazz Quintet» σε συνεργασία με το «Petit Cafe». Στον πολυχώρο Τσαλαπάτα, στις 10:00μ.μ., προγραμματίζεται Brandy Σουαρέ σε συνεργασία με το «Αββαείο». Κουμουνδούρου – Δημητριάδος, στις 9:00μ.μ., ελληνικό ροκ, Reggae (Live) σε συνεργασία με τα καφέ « Poco Pico», «Dum Πίνω Spero» και πρωταγωνιστές τους «Band Fatale» και «Noizedelic Folk».

Όλες οι εκδηλώσεις είναι χωρίς είσοδο και οι συμμετέχοντες προσκαλούν το κοινό της πόλης, αγνοώντας τις όποιες έννοιες να ανοίξει την πόρτα για να βγει και να αφεθεί στα υπαίθρια happenings με φίλους, σε μια πραγματικά ανοικτή μουσική γιορτή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου