ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μουσικό ταξίδι στο παρελθόν

μουσικό-ταξίδι-στο-παρελθόν-434075

Μουσική βραδιά αφιερωμένη στα ιταλικά τραγούδια του 17ου αιώνα για τον έρωτα και το πάθος διοργανώνεται σήμερα Σάββατο 10 Ιουνίου στις 20:00, στο Κοινωφελές Ίδρυμα Νικολάου και Ελένης Πορφυρογέννη στην Αγριά, από το Promote International Arts IKE.

Η υψίφωνος Μαριάντζελα Χατζησταματίου και ο λαουτίστας Νίκος Παναγιωτίδης με το….γιγαντιαίο λαούτο του μήκους σχεδόν 2 μέτρων, αναλαμβάνουν να ταξιδέψουν το φιλόμουσο κοινό από τη Φλωρεντία και την πρώιμη όπερα των Caccini και Monteverdi ως τη Νάπολη του πάθους.

Το ιταλικό ρεπερτόριο του 17ου αιώνα έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον: Γεμάτο από ελληνικά και ρωμαϊκά μυθολογικά και ιστορικά πρόσωπα, ξεχειλισμένο από ερωτικά πάθη και συναισθηματικές αντιφάσεις, μελωδικό και αφηγηματικό μαζί, πάντρεμα της ιταλικής μουσικής φλέβας και του αρχαιοελληνικού δράματος, ένα γοητευτικό ταξίδι σε εποχές που μοιάζουν μακρινές αλλά δεν είναι.

Πριν δημιουργηθούν οι ογκώδεις ορχήστρες και οι μεγάλες μουσικές φόρμες, η έντεχνη μουσική και τα τραγούδια που απευθύνονταν στο μορφωμένο κοινό, δεν ήταν «κλασική μουσική» αλλά απλώς η μουσική του καιρού της. Σπουδαίοι συνθέτες (κι ας μην είναι οι περισσότεροι γνωστοί στο σημερινό ευρύ κοινό), δεξιοτέχνες τραγουδιστές και οργανοπαίκτες άφησαν μια σημαντική παρακαταθήκη, την οποία φιλοδοξεί να αναδείξει η παραπάνω εκδήλωση. Η τιμή εισιτηρίων είναι 10 ευρώ στο ταμείο και 7 ευρώ (προπώληση στο 6949054224).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου