ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Αλκυόνη Παπαδάκη στο Βόλο για το νέο της βιβλίο

η-αλκυόνη-παπαδάκη-στο-βόλο-για-το-νέο-τ-437081

Το νέο βιβλίο τίτλο «Μια ατέλειωτη φυγή» από τις εκδόσεις «Καλέντης» της πολυδιαβασμένης και πολυαγαπημένης των αναγνωστών Αλκυόνης Παπαδάκη θα παρουσιαστεί στο Βόλο στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώνουν το περιοδικό “Wish”, ο Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος Βόλου και ο Σύλλογος Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου «Άγιος Ιωσήφ» τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017 στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα της Εξωραϊστικής Λέσχης Βόλου (Ι.Καρτάλη 1 – 3 με Πολυμέρη). Για το βιβλίο θα μιλήσουν η πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου Βόλου και εκπαιδευτικός Μαίρη Τσακνάκη – Γαβαλά και η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος.

Το νέο βιβλίο της Αλκυόνης Παπαδάκη είναι η ιστορία μιας γυναίκας μέσα από το ημερολόγιο της. Είναι ιστορίες ανθρώπινες μέσα από τις ζωές προσώπων που στιγμάτισαν την αφηγήτρια. Είναι ιστορίες αληθινές και ανθρώπινες που θα μπορούσαν να έχουν συμβεί στον καθέναν και σε όλους «… Πάντα ήθελα να φεύγω. Να πετάει η ψυχή μου σαν τα πουλιά. Να νιώθω τη γλύκα μιας ατέλειωτης φυγής. Όχι για να φεύγω γι άλλους τόπους. Από την ίδια τη ζωή μου

Η Αλκυόνη Παπαδάκη γεννήθηκε στο Νιο Χωριό, κοντά στα Χανιά. Αφού αποφοίτησε από τη Γαλλική Σχολή, ήρθε στην Αθήνα με το όνειρο να αλλάξει τον κόσμο. Με την εμφάνισή της στη λογοτεχνία κατέκτησε το αναγνωστικό κοινό, το οποίο την ακολουθεί πιστά σε όλη τη συγγραφική πορεία της. Τα έργα της ανήκουν στη σύγχρονη μυθιστορία και διακρίνονται για την προσωπική, λυρική γραφή της. Η ποιητική έκφραση της συγγραφέως ξεδιπλώνεται με ιδιαίτερο τρόπο στα έργα της Το τετράδιο της Αλκυόνης και Ξεφυλλίζοντας τη σιωπή. Τα υπόλοιπα βιβλία της αποτελούν μυθιστόρημα που καταγράφουν με ευαισθησία αλλά και ρεαλισμό την ανθρωπογεωγραφία της ελληνικής κοινωνίας μέσα στις δεκαετίες, αφήνοντας πάντα το δικό της ελπιδοφόρο αποτύπωμα στην εποχή της βαθιάς αξιακής κρίσης. Τα βιβλία της Αλκυόνης Παπαδάκη κυκλοφορούν αποκλειστικά από τις εκδόσεις Καλέντη και είναι τα εξής : «Το κόκκινο σπίτι», «Η μπόρα», «Το χρώμα του φεγγαριού», «Σκισμένο ψαθάκι», «Αμάν…αμάν!», «Οι κάργιες», «Σαν χειμωνιάτικη λιακάδα», «Το τετράδιο της Αλκυόνης», «Βαρκάρισσα της χίμαιρας», «Στον ίσκιο των πουλιών», «Ξεφυλλίζοντας τη σιωπή», «Στο ακρογιάλι της ουτοπίας», «Το ταξίδι που λέγαμε», «Αν ήταν όλα …αλλιώς», «Τι σου είναι η αγάπη τελικά…», «Σ’ ένα γύρισμα της ζωής», «Θα ξανάρθουν τα χελιδόνια» και «Μια ατέλειωτη φυγή».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου