ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πορτρέτο του Βόλου ταξιδεύει

πορτρέτο-του-βόλου-ταξιδεύει-440399

Αθέατες πτυχές του Βόλου μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Δημήτρη Λέτσιου παρουσιάζονται στην έκθεση «Δημήτρης Λέτσιος: Ένα πορτρέτο του Βόλου ταξιδεύει στη Σκιάθο», που εγκαινιάζεται την Κυριακή 11 Ιουνίου, 20:00, στο Μουσείο Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Σκιάθου.

Η έκθεση με τίτλο «Δημήτρης Λέτσιος: Ένα πορτρέτο του Βόλου», παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου από τις 21 Δεκεμβρίου 2016 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2017, με διοργανωτές τη Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου και το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Λέσχη Βόλου. Επόμενος σταθμός της έκθεσης είναι η Σκιάθος, το νησί των Σποράδων που οι άνθρωποι και οι ομορφιές του αποτέλεσαν αγαπημένα θέματα του καταξιωμένου φωτογράφου.

Η πρωτοβουλία για να αποτελέσει η Σκιάθος τον καλοκαιρινό σταθμό της έκθεσης, ανήκει στον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Σκιάθος», που τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα και, μεταξύ άλλων, αξιοποιεί χώρους όπως το εξαιρετικά ανακαινισμένο μοναστήρι της Ευαγγελίστριας. Η έκθεση περιλαμβάνει 50 περίπου φωτογραφίες του μεταπολεμικού Βόλου, οι περισσότερες από τις οποίες δεν έχουν δημοσιευτεί έως τώρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου