ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

34ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου

34ο-παγκόσμιο-φεστιβάλ-κιθάρας-βόλου-445283

Το 34ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου θα διεξαχθεί από 7 έως 9 Ιουλίου στον Πολυχώρο Φουντούλη και στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη».

Η διεθνούς φήμης δισκογραφική εταιρεία FM RECORDS θα ηχογραφήσει, θα μαγνητοσκοπήσει και θα κυκλοφορήσει ψηφιακά στις μεγαλύτερες πλατφόρμες μουσικής του κόσμου όλες τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ.

Το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Ωδείο Φουντούλη. Καλλιτεχνικός διευθυντής είναι ο διεθνούς φήμης κιθαριστής – συνθέτης και παιδαγωγός Γιώργος Φουντούλης.

Στην κύρια συναυλία του φεστιβάλ, το Σάββατο 8 Ιουλίου, θα εμφανιστεί η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου, υπό τη διεύθυνση του σπουδαίου Αμερικανού κιθαριστή David Grimes και σολίστ τους Γιώργο Φουντούλη, Στέλιο Γκόλγκαρη και Τάσο Ιωακειμίδη.

Το φεστιβάλ αποτελεί μία από τις πολλές διοργανώσεις που υποστηρίζει ο Σύλλογος Ελλήνων Κιθαριστών, που ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2013 από τον Στέλιο Γκόλγκαρη και τον Βασίλη Μαστοράκη, με στόχο την ανάδειξη και προώθηση της κιθάρας, της μουσικής και του πολιτισμού γενικότερα, μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων σε πανελλήνιο αλλά και διεθνές επίπεδο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου