ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αφιέρωμα του Μουσικού Σχολείου Βόλου στην Αλκηστις Πρωτοψάλτη

αφιέρωμα-του-μουσικού-σχολείου-βόλου-446818

Αφιερωμένη στη γόνιμη πορεία του Μουσικού σχολείου Βόλου, που συμπληρώνει αισίως είκοσι δημιουργικά χρόνια, είναι η μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στην Αλκηστις Πρωτοψάλτη που διοργανώνεται την Τρίτη 27 Ιουνίου στις 9 το βράδυ στο θερινό δημοτικό θέατρο Βόλου.

Το αφιέρωμα στην κορυφαία ερμηνεύτρια αποκτά εορταστικό χαρακτήρα διότι συνδέεται με την ανοδική πορεία ενός σχολείου που μετράει πλειάδα διακρίσεων, ξεκίνησε το 1997 την εκπαιδευτική του πορεία με 24 μαθητές και σήμερα, δύο δεκαετίες μετά, μετράει αισίως 540 παιδιά.

Η παραπάνω εκδήλωση είναι ενταγμένη στον κύκλο των επετειακών εκδηλώσεων που ξεκίνησαν πριν από δύο περίπου εβδομάδες με τη συναυλία των καθηγητών του σχολείου και θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, με πολλές εκπλήξεις.

Η διευθύντρια του Μουσικού σχολείου Βόλου, Αρετή Τζανετοπούλου, ανέφερε με δήλωσή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «μέσα από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα θέλουμε να φέρουμε τα παιδιά σε επαφή με την μουσική και την τέχνη, την ποίηση που αναδεικνύεται μέσα από την καλλιτεχνική παρουσία της κορυφαίας ερμηνεύτριας. Στόχος μας, προσέθεσε η ίδια, είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με την τέχνη».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει αναφορά στην ιστορία του σχολείου, την εκπαιδευτική του διαδρομή και όσους την καθόρισαν, δίνοντας τη σκυτάλη της συνέχειας σε ένα σχολείο που αναδεικνύει το ρόλο της μουσικής ως μέσο μάθησης, γνώσης και πολιτισμού.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου