ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Χορεύοντας την ξενιτιά»

χορεύοντας-την-ξενιτιά-452296

Μουσικοχορευτική παράσταση με θέμα τραγούδια και χοροί της ξενιτιάς διοργανώνεται μεθαύριο Κυριακή 28 Μαΐου στις 8μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας μετά από πολιτιστική σύμπραξη του Αθλητικού-Εκπολιστικού Συλλόγου Πορταριάς «Το Ορμίνιο», του Λαογραφικού Συλλόγου Βλάχων Βόλου και του Χορευτικού Συλλόγου Νέας Ιωνίας Βόλου.

Οι τρεις σύλλογοι, με τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Γιάννη Νάππα, και σε αφήγηση της Ροσσάνας Πώποτα, θα προσπαθήσουν να δώσουν το στίγμα της ξενιτιάς όπως αυτή παρουσιάζεται στα παραδοσιακά μας τραγούδια και τους χορούς, τα οποία αποτελούν μεγάλο και σημαντικό κομμάτι της ελληνικής μουσικοχορευτικής παράδοσης.

Ο λαός μέσα από τα τραγούδια και τα μοιρολόγια αποτύπωσε όλα τα συναισθήματα που ένιωσαν οι ξενιτεμένοι, αλλά και τον καημό των ανθρώπων που έμειναν πίσω περιμένοντας να γυρίσουν κάποια στιγμή τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Η παράσταση πλαισιώνεται από ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής αποτελούμενη απ’ τους: Κερασιώτη Νίκο, Μπαρούτα Μαρίνα, Κουτίνα Θανάση, Δασκαλόπουλο Χρήστο, Μούτο Κωνσταντίνο και Λύτρα Αναστασία, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου