ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Η Συρία που αγάπησα»

η-συρία-που-αγάπησα-466075

Συγκλονιστικές εικόνες συνθέτουν την έκθεση με τίτλο «Η Συρία που αγάπησα», η οποία εγκαινιάστηκε χθες στο Μουσείο της Πόλης στα Παλιά (Φερών 17). Η έκθεση διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου σε συνεργασία με το Αρχείο της Πολιτιστικής Εταιρείας Πανόραμα (ΑΠΑΝ) και εντάσσεται στο πλαίσιο εορτασμού στις 18 Μαΐου, της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων.

Πρόκειται για ένα οδοιπορικό στην πολιτιστική κληρονομιά της Συρίας πριν τον πόλεμο και τις καταστροφές που προκάλεσε, με κείμενα και επιμέλεια της Μαριάννας Κορομηλά και του Γιώργου Κωστόπουλου. Στην έκθεση περιλαμβάνονται φωτογραφίες των Δούκα Δούκα, που είχε και τον συντονισμό της έκθεσης, Γιώργου Κωστόπουλου, Παναγιώτη Παναγιώτου και Θεόφιλου Προδρόμου. Το εικονογραφικό και χαρτογραφικό υλικό είναι από το Αρχείο του Πανοράματος (apan.gr). Δημιουργικό banner: Γιάννης Πικραμένος.

Η έκθεση θα παραμείνει στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου έως τις 29 Οκτωβρίου και καθ’ όλη τη διάρκειά της θα πλαισιωθεί με διαλέξεις, ξεναγήσεις ομάδων και σχολείων, σεμινάρια για εκπαιδευτικούς, ενώ θα υπάρχουν συνεχείς προβολές βίντεο στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου. Το ωράριο λειτουργίας είναι: Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή 10.30-13.30, Τετάρτη, Παρασκευή 10.30-13.30 και 18.00-21.00, Δευτέρα κλειστά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου